Hasta tutsak Hüseyin Aslan'a özgürlük istendi

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri, "F oturumu" eyleminin 170'inci haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek hasta tutsaklara özgürlük istedi.

Hasta tutsak Hüseyin Aslan'a özgürlük istendi
İstanbul’da insan hakları savunucuları ve tutsak yakınları, cezaevi koşullarında sağlık durumu her gün daha kötüye giden ve cezaevinde kalamayacağına dair sağlık raporları ATK tarafından dikkate alınmayarak ölüme terk edilen hasta tutsak Hüseyin Aslan'a özgürlük istedi. 


İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri, "F oturumu" eyleminin 170'inci haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek hasta tutsaklara özgürlük istedi. Tutsak yakınlarının da destek verdiği eylemde, "F" şeklinde dizilen insan hakları savunucuları "Hapishanelerde ölüm istemiyoruz, hasta tutsaklar serbest bırakılsın" ve "Tecrit öldürüyor F Tipi hapishaneler kapatılsın" pankartları açtı. "Tecrit öldürür, dayanışma yaşatır" ve "Hüseyin Aslan serbest bırakılsın" sloganlarının atıldığı eylemde, 2010 yılında tedavi gördüğü Lice Devlet Hastanesi'nde tedaviye dirençli anksiyite bozukluğu (aşırı olan denetlenemeyen nitelikteki endişe hastalığı) teşhisi konulan hasta tutsak Hüseyin Aslan'ın sağlık durumu gündeme getirildi. 

Açıklamayı yapan İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Meryem Göktepe, 35 yaşında ve 5 çocuk babası olan Hüseyin Aslan'a 1999 anksiyite bozukluğu adı verilen psikolojik bir hastalık tanısı konulduğunu belirterek, 2010 yılında tedavi gördüğü Lice Devlet Hastanesi'nde ise hastalığının tedaviye dirençli olduğu belirtilerek kapalı alanda kalmasının sakıncalı olacağına dair sağlık raporu verildiğini söyledi. 

Göktepe, Aslan'ın tüm bu sağlık sorunları bilinmesine ve mahkemeye raporlarının sunulmasına rağmen 2010 yılında bir itirafçının gizli tanıklığıyla 30 yıl hapse mahkum edildiğini söyledi. 5 yıldır Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutulan Aslan'ın, hastalığının tetikleyicisi olan kapalı alanda tutulmasından dolayı, sağlık durumunun her geçen gün daha da ağırlaştığına dikkat çeken Göktepe, Aslan'ın cezaevinde kalamayacağına dair sağlık raporlarının da Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından dikkate alınmadığını ve ceza erteleme talebinin reddedildiğini belirtti. Göktepe, kapalı alanda tutulmaması gereken Aslan'ın bir de ATK'ya sevkleri sırasında cezaevi ringlerinin küçük hücrelerinde saatlerde bekletildiğini ve bu sürecin de Aslan için bir işkenceye dönüştüğünü söyledi. Yetkililere seslenen Göktepe, "Hasta tutsakların ceza erteleme hakları önündeki tüm engelleri kaldırın. Engelleriniz tutsakların ruh ve beden sağlığını parçalıyor ve öldürüyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER