Hayatlarını kaybeden asker ve PKK’linin arkadaş oldukları ortaya çıktı

Siirt’te hayatını kaybeden asker Recep Beycur ile Dersim’de polis karakoluna yönelik saldırıda hayatını kaybeden PKK’li Rıdvan İpek’in akraba ve çocukluk arkadaşı olduğu ortaya çıktı. İki arkadaş yan yana defnedilecek.

Hayatlarını kaybeden asker ve PKK’linin arkadaş oldukları ortaya çıktı

19 Ağustos’ta, Siirt’in Şirvan ilçesinde meydana gelen patlama sonucu yaşamını yitiren 8 askerden biri olan Recep Beycur ile önceki gün Dersim’de polis karakoluna düzenlenen saldırı sonucunda yaşamını yitiren PKK’li Rıdvan İpek, aynı köyden ve çocukluk arkadaşı çıktı.

Çocuklukları birlikte geçen asker Beycur ve PKK’li İpek’in, İstanbul’da da uzun bir süre aynı konfeksiyonlarda birlikte çalıştıkları öğrenildi.

Aynı zamanda akraba olan Beycur ile PKK’li İpek’in cenazeleri aynı mezarlıkta yan yana.

‘Kardeş gibi büyüdüler’

Er Beycur’un  cenaze töreninde “Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar” sözleri ile dikkat çeken Ömer Bulur’un, PKK’li İpek’in de akrabası olduğu ortaya çıktı.

İki gencin, kardeş gibi büyüdüğünü anlatan Bulur, “İkisi aynı mahallede büyüdü aynı okula gittiler ve gurbette aynı konfeksiyonlarda uzun süre çalıştılar. Yedikleri ayrı gitmezdi. İkisi de benim canım. Rıdvan dayımın oğlu Recep ise amcamın oğlu. İki can gitti, iki fidan gitti” diyerek, cenazedeki sözlerinin arkasında durduğunu söyledi.

Cenazedeki tepkisinin ardından Bulur hakkında, “devlet büyüklerine hakaret”, “suç ve suçluyu övme”,  “askerlikten soğutma” ve “tehdit” iddiasıyla soruşturma açılmıştı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER