HDK: LGBTİ'lerin onur ve özgürlük mücadelesinin meşruiyeti sorgulanamaz

HDK, “LGBTİ’lerin onur ve özgürlük mücadelesinin meşruiyeti sorgulanamaz. Kendini ezilenlerin yanında konumlandıran herkes LGBTİ’lerin yanında yerini almalıdır” dedi.

HDK: LGBTİ'lerin onur ve özgürlük mücadelesinin meşruiyeti sorgulanamaz

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertğrul Kürkçü, Onur Yürüyüşü’ne yönelik tehdit ve nefret söylemlerine dair açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kalbi onurdan, emekten, vicdandan, özgürlükten, adaletten yana olan herkes bu çağrıları boşa düşürmekle yükümlüdür” denildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Heteroseksist ve ataerkil sistem, her gün LGBTİ’ lerin varoluşunu hedef alıyor, taciz, tecavüz, nefret söylemi ve nefret cinayetlerine varan şiddet biçimleriyle kendini ortaya koyuyor. En temel hak olan yaşam hakkı türlü biçimlerde gasp ediliyor, LGBTİ’lerin barınma,eğitim, sağlık, sosyal hizmetlere erişme, çalışma gibi çeşitli hakları ihlal ediliyor.

“Onur ve özgürlük mücadelesinin meşruiyeti sorgulanamaz”

“Tıpkı emek, ekoloji, kadın, halklar ve inançlar temelli tüm mücadelelerin meşruiyeti gibi LGBTİ’lerin de onur ve özgürlük mücadelesinin meşruiyeti sorgulanamaz.

“Kendini ezilenlerin yanında konumlandıran herkes LGBTİ ‘lerin yanında yerini almalıdır.

“LGBTİ’lerin özgür olmadığı bir dünya, hepimizin karanlıkta olduğu bir dünya demektir.

“IŞİD zihniyetinden farklı olmayan oluşumlar hedef gösterdi”

“Dünyanın en barbar çetelerinden IŞİD, Orlando’da gerçekleştirdiği katliamla tekçi faşist zihniyetin LGBTİ mücadelesine karşı olduğunu gösterdi. Çok geçmeden, IŞİD zihniyetinden farklı olmayan ancak kendilerini türlü isimlerle adlandıran oluşumlar LGBTİ’leri hedef gösterdi, onur yürüyüşlerini bir katliam provasına dönüştürmek istediğini açıkça belirtti. Kalbi onurdan, emekten, vicdandan, özgürlükten, adaletten yana olan herkes bu çağrıları boşa düşürmekle yükümlüdür.

“LGBTİ mücadelesinin taleplerini sahipleniyoruz”

“1969 Stonewall Ayaklanması’ndan bugüne dek süren mücadeleyi selamlıyoruz. Yan yana olduğumuz her mücadele gibi yan yana olacağımız LGBTİ mücadelesinin taleplerinin de bizim taleplerimiz olduğunu ifade ediyor ve sahipleniyoruz.

“ABD’nin Florida eyaletinin Orlando kentinde gerçekleştirilen katliamı bir kere daha lanetliyor, katliamda yaşamını yitiren LGBTİ’lere adanan bu yürüyüşlere en güçlü biçimde katılımı talep ediyoruz.

“19 Haziran Trans Onur Yürüyüşü’nde, 26 Haziran LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde kol kola yürümek için, omuz omuza direnmek için tüm halklarımızı davet ediyoruz. Birlikte çok daha güçlüyüz!”

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER