Hurşit Külter'in akıbeti tam 24 gündür

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. Külter’in akıbeti 24 gündür bilinmezken, anne Kerime Külter, “Oğlumu devlet aldı, ‘elimizde değil’ açıklamaları yapmasınlar. Onu kaybedenlerden davacıyım. Oğlumu getirsinler bana” dedi.

Hurşit Külter'in akıbeti tam 24 gündür

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 24 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

Külter ailesinden çağrı

Hurşit Külter’in kardeşi Zehra Külter, ağabeyinin akıbeti için başvurdukları tüm devlet kurumlarının “elimizde değil” dediğini dile getirdi.

“Biz, ağabeyimin devletin elinde olduğunu biliyoruz. Onun nerede olduğunu bizden saklıyorlar” diyen Zehra Külter, “90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması için ayağa kalkıp ses çıkarın” çağrısı yaptı.

Anne Külter de yetkililere seslendi. Anne Kerime Külter, “Oğlumu devlet aldı, biliyoruz bunu. Devlet hiç, ‘elimizde değil’ açıklamaları yapmasın. Onu kaybedenlerden davacıyım. Oğlumu getirsinler bana” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER