HDK/HDP Kadın Meclisi Mülkiye için duyarlılık istedi

HDK/HDP Kadın Meclisi, ikiz bebekleri ile birlikte cezaevine girmesi beklenen Mülkiye Demir Kılınç ile dayanışma içinde olduğunu duyurdu,

HDK/HDP Kadın Meclisi Mülkiye için duyarlılık istedi
 HDK/HDP Kadın Meclisi, ikiz bebekleri ile birlikte cezaevine girmesi beklenen Mülkiye Demir Kılınç ile dayanışma içinde olduğunu duyurdu, "Mülkiye için verilen cezayı tanımıyoruz, tüm kadınlara da Mülkiye ve bebeklerinin cezaevine girmemesi için duyarlılık çağrısı yapıyoruz" dedi.


HDK/HDP Kadın Meclisi, ikiz bebekleri ile birlikte 19 Mayıs'ta cezaevine girmesi beklenen Mülkiye Demir Kılınç ile dayanışma içinde olduğunu duyurdu. 
Yazılı bir açıklama yapan HDK/HDP Kadın Meclisi, "Mülkiye Demir Kılınç, ikiz bebekler Özgür ve Lorin'in annesi. Hukuk ve etik değerlerden yoksun yaşadığımız bu ülkede, ikiz bebekleriyle cezaevine gönderilmeye çalışan bir kadın. Başına gelenler kanayan yaramız olan cezaevleri,özeldeyse çocuk hatta bebek tutsaklar meselesiyle biz kadınların yüreğine daha da dokunuyor" dedi.

Kadınlar, çocuklar ve LGBTİ'lere yönelik şiddete dikkat çeken HDK/HDP Kadın Meclisi, şunları kaydetti: "Biz kadınlar da Mülkiye şahsında yüzlerce kadın ve çocuğun özgürlüğünü, Mülkiye ve bebeklerinin cezaevine girmemesini istiyoruz. Ayrıca artan çocuk istismarlarına dönük geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a da seslenmek istiyoruz. 'Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin' diye ebeveynlere seslenen İslam'ın Mülkiye ve ikiz bebeklerinin çığlıklarına ses vermesini istiyoruz. Bu bağlamdaysa Mülkiye için verilen cezayı tanımadığımızı bildirirken, tüm kadınlara da Mülkiye ve bebeklerinin cezaevine girmemesi için duyarlılık çağrısı yapıyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER