HDP Cizre'de yaşananları fotoğraf ve raporlarla dünyaya anlatacak

Yasak boyunca harebeye dönen ve hak ihlallerinin yaşandığı Cizre’deki durum HDP tarafından bir albümde toplandı. Albüm, ilçede yaşanılanları tüm kesimlere aktarmak açısından uluslararası kuruluşların da bulunduğu yüzlerce kuruma gönderildi.

HDP Cizre'de yaşananları fotoğraf ve raporlarla dünyaya anlatacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak’ın Cizre ilçesinde 154 günlük ‘abluka’ boyunca yaşananları bir albümde topladı.

Albümde, ilçedeki saldırıların izleri ve ilçenin getirildiği harabe duruma ilişkin yüzlerce fotoğraf ve o dönem insan hakları örgütleri tarafından yaşanılanlara ilişkin hazırlanan raporlar yer alıyor.

Yasak sonrası yaşanılanları konu alan “Cizre Anlatıyor” adlı kısa film de albüme bir DVD olarak eklendi.

Bin 500 adet basılan albüm, ilçede yaşanılanları tüm kesimlere aktarmak açısından uluslararası kuruluşların da bulunduğu yüzlerce kuruma gönderildi.

Yurtdışına dağıtılan 750 adet albümün bir kısmı Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na gönderilirken, bir kısmı da insan hakları kuruluşları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine gönderilecek.

Albümün 750 adedi de Türkiye’de aralarında TMMOB, KESK ve DİSK gibi sendikaların bütün şubelerine; Halkevleri, ÖDP, ESP, EMEP, SYKP, HAKPAR, KP, HTKP, Yeşiller ve Sol Gelecek, Birleşik Haziran Hareketi, ÖSP, Azadi Hareketi, KADEP gibi siyasi kurum ve partilere; PSAKD, Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri gibi kurumları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER