HDP Derecik Bürosu törenle açıldı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi’nde HDP Derecik bürosu törenle açıldı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi’nde HDP Derecik (Rubarok) bürosu Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Belediye eşbaşkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla törenle açıldı.

Derecik merkezde bulunan HDP'nin büro açılışına; Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu, Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yetişkin, Şemdinli Belediyesi Eşbaşkanı Seferi Yılmaz, HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Musa Çiftçi, HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Ferman Öztunç, DBP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Evliya Endemen, HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanları Galip Geylani, Azade Arıcı, DBP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Şirin Kaya, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nizamettin Öztürk, PM Üyesi Abidin Eniş, Barış anneleri inisiyatifi, HDP Hakkari aday adayları Abdullah Zeydan, Dılşad Öpengin, İl ve ilçe encümenleri, HDP, DBP parti çalışanlarının yanı sıra çok sayıda halk katıldı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına durulan saygı duruşunun ardından konuşan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nizamettin Öztürk, “Kimse Kobani’nin bu duruma geleceğine inanmıyordu. Cumhurbaşkanı diyordu ki; Kobani düştü düşecek ama Kobani Kürt halkının direnişi ve inancıyla düşmedi” dedi.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nizamettin Öztürk’ün ardından kısa bir konuşma yapan HDP Derecik Belde Başkanlığına getirilen Cabbar Taş; “ hepimiz de biliyoruz ki, kim bizi bu duruma getirdi. Kürdistan’ın dört parçasında bu mücadele için yaşamını yitirerek Kürt halkının dünyada söz sahibi olmasını ve yaşamlarını sürdürmesi için hayatlarını kaybedenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Şunu belirtmeliyim ki; ömrümüzün sonuna kadar onlara borçlu olduğumuzun bilinmesini isteriz. Yaşamlarını yitirenlerin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Kürt milletvekillerinin AKP’den aday olmalarını da eleştiren HDP Derecik Belde Başkanı Taş; “ gelin kendi halkınızın arasında aday olun, Erdoğan’ın, askerlerin ve polisin adayı olmayın. kendi halkınızın milletvekili olun” dedi.  

Konuşmalardan sonra büro açılışı yapılarak, Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 12:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakkari
Hakkari - 9 yıl Önce

Keske bizde bu guzel dilimizle kendimizi dunyaya anlatsaydik

Heval
Heval - 9 yıl Önce

bu nasıl derecik büro açılışı? derecikli üç kişi görmedim.

SIRADAKİ HABER