İran'daki idamlara karşı HDP’den BM'ye acil çağrı

HDP İran’daki idamlara karşı Birleşmiş Milletler’e ve uluslararası kuruluşlara insani görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

İran'daki idamlara karşı HDP’den BM'ye acil çağrı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, İran Devleti’nin uyguladığı idamlara karşı açıklama yaptı.

Beştaş, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Haklar Sözleşmesi’nde idam cezasının uygulanmayacağına yönelik açık hükümler bulunduğunu belirterek, idam uygulayan İran’a karşı harekete geçmesi için BM ve Uluslararası kurumlara çağrıda bulundu.

Beştaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İdam bir insanlık suçudur. Kendi hegemonyasını muhalefeti infaz etmek üzerine kuran İran devletine karşı yaptırımlar yolu ile idam cezasının kaldırılması için mücadele şarttır. Susmak ve tavırsız kalmak bu infazcı anlayışa ortak olmak anlamına gelecektir. İran devleti bir an önce ölüm cezasını kaldırmalı ve bu devlet vahşetine son vermelidir” denilen açıklamada, “Son dönemlerde Kürt halkının gelişen politik mücadelesinden intikam alırcasına artan idam cezaları ve infazları İran devleti için bir politik araçtır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER