Adil Zozani Hakkari'deki elektrik sorununu Meclis'e taşıdı

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Hakkari'deki elektrik kesintilerini sordu.

Adil Zozani Hakkari'deki elektrik sorununu Meclis'e taşıdı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'ye soru önergesi sunan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, önergede Hakkâri’de uzun yıllardır en temel sorunların başında elektrik kesintilerinin geldiğini belirtti.

Hakkâri’de özellikle son günlerde, merkez ve ilçelerde yoğun bir şekilde yaşanan kesintilere tepkinin çok büyüdüğünü, Hakkâri Barosu'nun da konuya dair bu hizmeti veren 'VEDAŞ' adlı şirket hakkında Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı olarak suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını ve görevden uzaklaştırılmasını talep ettiğini hatırlatan Zozani, Bakan Yıldız'a şu soruları sordu:

- Hakkâri ve ilçelerindeki elektrik kesintilerinin başlıca nedenleri nedir?

- Hakkâri Barosu’nun açmış olduğu suç duyurusundaki gibi, VEDAŞ’ın keyfi şekilde elektrik kesintisi yaptığı bilgisi doğru mudur?

- Halkın en temel kamu hizmetlerinden biri olan elektriğe erişimi konusundaki ciddi düzeyde ve yıllardır süregelen bu sıkıntılara ilişkin, Bakanlığınızın ne gibi çalışmaları vardır?

- Kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle, Hakkâri ve ilçelerinde yaşayan halkın tamamının elektrik hizmetinden faydalanmasının engellenmesi sosyal devlet anlayışıyla uyuşmakta mıdır?

- 21. Yüzyıl’da sürekli olarak yaşanan elektrik kesintileri, Hükümetinizin sürekli olarak dile getirdiği ‘Yeni Türkiye’nin temel hedefleri ve ruhuna uygun mudur?

- Elektrik hizmetinin yerine getirilmesi görevinin, kendi çıkarını önceleyen özel şirketlerden alınarak, yerel yönetimlere devredilmesi gibi bir çalışmanız var mıdır?

- Türkiye’nin imzalayarak kanunu çıkardığı Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’ndaki yerindelik (subsidiarity) ilkesi gereğince, en temel kamu hizmetlerinden biri olan elektrik hizmetinin, yerele en yakın ve seçilmiş hizmet birimi tarafından yerine getirilmesi, bu Şart’ın yükümlülüklerinden biri değil midir? Bu husustaki yaklaşımınız nedir?

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER