DAİŞ'in üssü düşürüldü

Til Hemis’in güneyinde DAİŞ çetelerine karşı başlatılan operasyonda birçok köy ve geniş bir alanın özgürleştirilmesi ile devam ediyor.

DAİŞ'in üssü düşürüldü
Til Hemis’in güneyinde DAİŞ çetelerine karşı başlatılan operasyonda birçok köy ve geniş bir alanın özgürleştirilmesi ile devam ediyor. 22 Şubat’ta başlatılan operasyona katılan YPG/YPJ savaşçıları, Kürdistan topraklarının tümü işgal altından kurtarılıncaya kadar operasyonun süreceğini dile getirdi.


Rojava’nın Cizîrê Kantonu’ndaki terörist tehdidi bertaraf etmek amacıyla Qamişlo’nun güneyinde başlatılan operasyon dördüncü gününe girdi. YPG/YPJ güçlerinin başlattığı ve birçok koldan ilerleyen operasyonun önemli bir kolu da DAİŞ teröristlerinin üs olarak kullandığı Til-Hemis’in güney taraflılarıydı. Til Hemis’in güneyinde bulunan Xessan, Xwêtla El Cewala, Topiz, Um El Diwêl, Til Tahin, Qurtuba, Hums, Zehra, Zehrân, Yesrib, Birinci ve İkinci Beggaa, Ebu Xezrafa köyleri, Um Diwel Santralı ve stratejik önemdeki Xessan kavşağı teröristlerden kurtarılarak özgürleştirildi. Bu operasyonda Xessan ve Zehra köyleri ile Xessan kavşağının özgürleştirilmesine katılan ve DAİŞ teröristlerine ait cenaze ve cephane ele geçiren YPG/YPJ’liler ajansımıza konuşarak operasyonu anlattı.

Xessan köyünün Güney Kürdistan sınırında olduğunu ve stratejik bir öneme sahip olduğunu anlatan YPG savaşçısı Aso Kelaşin Xessan köyüne yapılan operasyonda köydeki birçok cephaneyi de ele geçirdiklerini belirtti. YPG’li Kelaşin köye yapılan operasyonu şöyle anlattı: “Gerçekleştirdiğimiz operasyon sonucunda Rojava’nın Güney Kürdistan’daki sınır köyü olan Xessan köyünü bu sabah IŞİD çetelerinden kurtararak özgürleştirdik. Bu köyde birçok çetenin cenazesi elimize geçti. Bunun yanı sıra bir 14.5’luk ve bir tane de 12.5’luk doçka silahı olmak üzere IŞİD teröristlerinin birçok cephanesi elimize geçti.”

‘KÜRDİSTAN’DA TEK BİR ÇETE KALMAYINCAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

YPG ve YPJ savaşçılarının kahramanca bir direniş sergilediklerini vurgulayan YPG savaşçısı Aso Kelaşin, “arkadaşlarımızın kahramanca direnişi sonunda bu köyü aldık. YPG olarak şimdiye kadar DAİŞ çetelerine karşı direndik bundan sonra da direneceğiz’ dedi.

Kelaşin, direnişlerinin DAİŞ çeteleri Kürdistan topraklarında kalmayana kadar devam edeceğini belirterek, “Kürdistan topraklarında tek bir DAİŞ çetesi kalmayıncaya kadar biz mücadele edip savaşacağız ve çeteleri topraklarımızdan çıkaracağız. Bu tüm Kürdistan halkına sözümüzdür. Halkımız da çetelere karşı mücadeleye kesintisiz olarak devam etmelidir” diye konuştu.

Xessan köyü ve kavşağına YPG savaşçıları operasyon düzenlerken köyde onlarca DAİŞ çetesinin bulunduğunu belirten YPJ savaşçısı Nujiyan Botan ise, Xessan operasyonunu şöyle anlattı: “Ben bir YPJ savaşçısıyım. Biz bugün kurtardığımız Xessan köyüne operasyon düzenlerken, bu köyde onlarca DAİŞ teröristi vardı. Biz farklı savaş taktikleri uygulayarak bu köyü çetelerden özgürleştirdik. Arkadaşlarımız bu köyde kahramanca direndiler, savaştılar.”

‘ROJAVA DEVRİMİ İNSALIK DEVRİMİDİR’

Tüm Kürt gençlerine Kürdistan topraklarını savunmak amacıyla YPG/YPJ saflarına katılma çağrısında bulunan YPJ savaşçısı Botan, “Ben kadın-erkek tüm Kürt gençlerine sizin aracılığınızla çağrıda bulunmak istiyorum. Herkes gelip YPG/YPJ saflarına katılmalı. Bugün burada bizler hem Kürdistan topraklarını koruyoruz hem de biz teröristlere ve vahşi DAİŞ canilerine karşı bir insanlık mücadelesi yürütüyoruz. Rojava Devrimi, bir insanlık devrimidir. Bugün Cizîrê Kantonu üzerinde gelişebilecek saldırıları önlemek amacıyla böyle bir hamle başlattık. Tüm gençler, bu insanlık davasında bizi yalnız bırakmamalı ve gelip YPG-YPJ saflarında yerlerini alarak bu hamleye katılmalılar. Biz de YPG/YPJ olarak kanımızın son damlasına kadar halkımızı koruyacağımıza söz veriyoruz” diye belirtti.

DAİŞ ÜSSÜNE MÜDAHALE EDİLDİ

Cizîrê Kantonu üzerindeki tehditleri ortadan kaldırmak amacıyla operasyonun başladığını belirten YPJ savaşçısı Sosin Diyar’da Xessan köyü ve Til-Hemis’in güneyinde kurtarılan köylerin operasyonda bir adımı olduğunu belirterek DAİŞ çetelerini Rojava topraklarından çıkarana kadar operasyonun devam edeceğini belirtti.

YPJ savaşçısı Diyar konuşmasında şunları ifade etti: “Operasyonun 3. günündeyiz. Cizîrê Kantonu’na yönelik gelişebilecek saldırıları önlemek amacıyla başlattığımız bu operasyonda Xessan köyü ve Til Hemis’in güneyinde aldığımız köyler sadece bir durak. Güney Kürdistan’a sınır olan Xessan köyü çetelerin üslendiği bir köydü ve DAİŞ çeteleri için stratejik öneme sahipti. Fakat bizim mücadelemiz başarılı oldu. Bu köyü çetelerden kurtardık. DAİŞ çetelerini Rojava Kürdistan’ından çıkarana kadar bu operasyonlarımız devam edecektir.” 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER