İstanbul'da puşi takan 3 genç tutuklandı

İstanbul Sarıgazi’de, 15 Şubat protestosunda boyunlarında poşu ve şal olduğu için gözaltına alınan üç gencin ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul'da puşi takan 3 genç tutuklandı
İstanbul Sarıgazi’de, 15 Şubat protestosunda boyunlarında poşu ve şal olduğu için gözaltına alınan üç genç tutuklandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre; Sarıgazi’de 15 Şubat protestosunda 3 genç boyunlarında puşi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

3 genç savcılık ifadesinde soğuk hava nedeniyle puşi taktıklarını söyleseler de İstanbul Anadolu Hakimliği 6. Sulh Ceza Mahkemesi üç gencinde “kuvvetli suç şüphesi” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Gençlerden E.Ç. polis müdahalesinin ardından evine doğru ilerlerken soğuktan korunmak için taktığı şal nedeniyle polis tarafından gözaltına alındığını belirterek “Polis beni gözaltına aldıktan sonra boynumdakini kafama zorla geçirerek fotoğraf çekti” dedi.

Akdeniz Üniversitesi gazetecilik bölümü öğrencisi O.Ç.’de fotoğraf çekmek için alanda bulunduğu sırada polisin kendisini boynundaki puşi sebebiyle gözaltına aldığını söyledi ve gözaltı sırasında polisin kendisini dar pettiğini de aktardı.

Tutuklanan gençlerin avukatı Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Nihat Öcal ise gençler hakkında tutukluk kararına itiraz etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER