Kadınlar için tehlikeli 10 ülke

Kadınlar için halen çok sayıda ülke büyük riskler oluşturuyor. Savaş bölgeleri haricinde, kadınların rahatça seyahat edebileceği düşünülen bir çok ülke, ciddi tehlikeler barındırıyor.

Kadınlar için tehlikeli 10 ülke

Kadınlar için halen çok sayıda ülke büyük riskler oluşturuyor.  Savaş bölgeleri haricinde, kadınların rahatça seyahat edebileceği düşünülen bir çok ülke, ciddi tehlikeler barındırıyor.

Kadınlar için tek başına dolaşmanın tehlike içerdiği ülkeler arasında Hindistan, Türkiye ve Fas da yer alıyor. 

Kadınlar için Uluslararası Seyahat Merkezi web sitesinin kurucularından Julie Kreutzer, güvenlik açısından en iyi politikanın samimiyet olduğunu belirtiyor.

DailyMail gazetesine konuşan Kreutzer, "Kuşkusuz, tek başına seyahat macerasına atılmaya cesaret eden kadınları destekliyoruz ama kendi kendimizi de kandırmamak gerek. Her yerde hoş karşılanmıyoruz" diyor.

Bazı ülkeler kadın veya erkek, tüm turistler için tehlikeli olmakla birlikte, bazı ülkelerde kadınların kıyafet konusunda yerel geleneklere uygunluk göstermesi gerekiyor.

Tek başına veya bir grup kadınla seyahat eden kadınlar için şu tavsiyeler yapılıyor: ünü iyi olmayan mahallelerden kaçının, karanlık ve iç karartıcı sokaklar yerine işlek sokakları tercih edin, çok saf görünmeyin.

DailyMail gazetesi, kadınların tek başına seyahatlerinde dikkatli olması gereken ülkelerin listesini çıkardı.

1-Hindistan: Turistlere ve Hindistanlı kadınlara tecavüz üzücü bir realite. Hindistan'da her 20 dakikada bir cinsel saldırı yaşanıyor. Bu sadece resmi kurumlara yansıyan vakalar. Gerçek rakam daha yüksek.

2- Brezilya: Bu ülke altın sarısı kumsalından vahşi ormanlarına çok yönlü seyahat önerileri sunuyor.  Ancak burada kadınlar, mafyaların yaydığı genelleştirilmiş şiddet ve polis suistimallerine maruz kalıyor. Brezilya Sağlık Bakanlığı'na göre tecavüz olayları 2009 ile 2012 yılları arasında yüzde 157 oranında arrtı.

3-Türkiye: Haftalardır kadınlar bu ülkede şiddete karşı sokaklarda gösteriler yapıyorlar.  Tecavüzler, cinayetler ve saldırılar arasında, Avrupa kapısında bulunan bu ülkede kadın olarak yaşamak iyi değil.

Kadınlar için risk barındıran diğer ülkeler sırasıyla Tayland, Mısır, Kolombiya, Güney Afrika, Fas, Meksika ve Kenya olarak sıralanıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER