HDP: Diyarbakır bombacısı o gün neden takipten çıkartıldı?

HDP milletvekili Aydoğan, Diyarbakır’daki HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

HDP: Diyarbakır bombacısı o gün neden takipten çıkartıldı?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 5 Haziran’da HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı ile ilgili İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplaması için soru önergesi verdi.

Aydoğan, önergesinde, 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 402 kişinin de yaralandığı saldırıda bombayı yerleştiren kişinin O.G. olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı.

O.G’nin babasının “Oğlum 8 ay önce ortadan kayboldu. Emniyet başta olmak üzere birçok kuruma başvurdum, yardım istedim. Ancak aylar sonra bana IŞİD’e katıldığını söylediler” şeklindeki açıklamasına dikkat çeken Aydoğan, Türkiye’ye giriş yaparak Antep’e gelen O.G.’nin polisin teknik takibinde olan bir grupla görüşmeler gerçekleştirdiğini, sonrasında Diyarbakır’a gelerek bir otele yerleştiğini ve emniyetin aylarca takip ettiği O.G.’yi o gün takipten çıkardığını belirtti.

Aydoğan, İçişleri Bakanı Öztürk’e şu soruları sordu:

* 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır mitingimize yönelik iki bombalı saldırıyı birimlerince bildirilmesine rağmen saldırının düzenlendiği gün O.G’nin teknik takipten çıkarılmasının gerekçesi nedir?

* Diyarbakır saldırısını düzenlediği belirtilen O.G.’nin teknik takipten çıkarılması talimatını kim vermiştir?

* O.G’nin teknik takipten çıkarılması emrini veren kişi ve kişilere ilişkin açılmış bir soruşturma var mıdır?

* Halen açılmış bir soruşturma yok ise gerekçesi nedir?

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER