HDP: İşçiye sefalet ücreti reva görülüyor

HDP, asgari ücrete yapılan zamma ilişkin açıklama yaparak “İşçiye sefalet ücreti reva görülüyor” dedi.

HDP: İşçiye sefalet ücreti reva görülüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), asgari ücrete yapılan zamma ilişkin açıklama yaparak, “Bütün hayatı, zenginlikleri, her şeyi üreten milyonlarca işçinin asgari ücret belirlenirken temsil edilmediği bir komisyonda insana yakışır bir ücret artışı belirlenmesi beklenemezdi” dedi.

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bütün hayatı, zenginlikleri, her şeyi üreten milyonlarca işçinin asgari ücret belirlenirken temsil edilmediği bir komisyonda insana yakışır bir ücret artışı belirlenmesi beklenemezdi.

“Emek güçlerinin, gerçek tarafların muhatap alınmaması komisyonun ve hükümetin en büyük günahıdır. Asgari ücret, hükümet tarafından tek yanlı olarak belirleniyor. En büyük toplu sözleşme olan asgari ücret tespitinde sendikaların karar ve grev hakkı olması vazgeçilmezdir.

“Asgari ücrete karşı aylardır fabrikalarda, meydanlarda taleplerini yükselten emek güçleri sanki yokmuş gibi davranılıyor; sadece çalışanları değil, bütün toplumu etkileyecek asgari ücret topluma tepeden dayatılıyor.

“Bütçe oluşturulurken servetten vergi almayan, onun yerine yüzde 70 seviyelerinde dolaylı vergi toplayarak yoksullara yüklenen anlayış ile asgari ücret belirleme anlayışı aynı köklerden besleniyor. Asgari ücretten vergi alma garabeti sürdürülüyor.

“AKP’nin fıtratında yoksulluğu yok etmek değil, sürdürmek ve yoksulları kendi yardımlarına bağımlı hale getirerek iktidarını daim kılma güdüsü vardır.

“İşçiye sefalet ücreti reva görülüyor”

“Onun için, “ekonomi büyüyor” diye böbürlenirken, işçiye sefalet ücreti reva görülüyor. Onun için, kendine sarayları hak görenler, işçiye başını sokacağı bir evi bile çok görüyor. Onun için, “dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz” diye böbürlenirken, gelir uçurumunda başı çeken 21 ülke arasında, Türkiye Meksika’dan sonra 2. sırada geliyor.

“AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoksullar ve zenginler arasındaki uçurumu her geçen gün büyütüyor, işçilerin alın terinden ve canından beslenerek saray ve saltanat peşinde koşuyor.

“Halkların Demokratik Partisi olarak; “Asgari Ücreti Belirleme Komisyonu” adı altında yıllardır oynanan bu oyuna karşı; emek örgütlerinin ve sendikaların taleplerinin yanındayız. Emeğiyle geçinenler için taban ücret olarak belirlenen asgari ücretin; özel sektörde çalışan işçiler ile kamu emekçileri, memurlar arasında ayrım yapılmaksızın belirlenmesi, tüm işçiler ve emekçilere insana yakışır ücret sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

“İnanıyoruz ki, işçiler ve emekçiler, yoksul halkımız; kendilerine saray ve saltanatı hak görürken, işçiye sefalet ücretini reva gören sömürü ve zulüm hükümetinden 2015 Genel Seçiminde hesap soracaktır.”

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER