HDP'li Sait Dede: 'İki yurttaşı yaralayan polis hakkında soruşturma var mı?'

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, bir polisin trafikte tartıştığı iki yurttaşı yaralamasıyla ilgili TBMM'ye önerge verip polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

HDP'li Sait Dede: 'İki yurttaşı yaralayan polis hakkında soruşturma var mı?'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari merkezde bulunan Bulvar Caddesi'nde trafikte yaşanan bir tartışma sırasında, polis olduğu öğrenilen bir kişinin, Remzi Duman ve Metin Öztunç adlı kişileri bacaklarından vurarak yaralaması olayıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Dede, önergede "2 Aralık'ta Hakkâri merkezinde bulunan Bulvar Caddesinde trafikte yaşanan bir tartışma sırasında, polis olduğu öğrenilen bir kişi sinkaflı küfürler savurarak belindeki beylik tabancasıyla Remzi Duman ve Metin Öztunç adlı yurttaşları bacaklarından vurarak yaralamıştır. Olayın failinin polis olması, devletin verdiği silahla etrafa küfürler savurarak insanlara ateş açması, halkta endişe yaratmıştır" ifadelerini kullandı.

"Polis hakkında soruşturma başlatıldı mı?"

Dede'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede yer alan sorular şöyle:

"Remzi Duman ve Metin Öztunç adlı yurttaşları silahla vurarak yaralayan polis memuru hakkında başlatılan adli ve idari bir soruşturma var mıdır?

"Çevredeki insanlara sinkaflı küfürler eden ve mafyavari hareket ederek insanları silahla vuran polis memuru halen görevde midir? Eğer halen görevde ise bu konuda idari soruşturmanın gereğini yerine getirmeyen Hakkari İl Emniyet Müdürünü görevden almayı düşünüyor musunuz?

"Son zamanlarda başta Hakkari olmak üzere birçok yerde kolluk kuvvetleri eliyle gerçekleştirilen yaralama ve ölümlerde artış yaşanmasının sebeplerini araştırmayı ve önlem almayı düşünüyor musunuz?

"Önergeye cevap verildiği tarih itibariye son beş yılda hakkında gerek adli ve gerekse idari soruşturma başlatılan, suça karışmış kaç kolluk kuvveti üyesi bulunmaktadır?

"Önergeye cevap verildiği tarih itibariye son beş yılda suça karıştığından bahisle adli makamlarca hakkında soruşturma izni istenen kaç polis memuru bulunmaktadır? Kaçı hakkında soruşturma izni verilmiştir?"

Valilik: Hayati tehlike yok

Hakkari Valiliği, olayla ilgili 3 Aralık'ta yaptığı açıklamada "Trafikte yaşanan tartışma sonucu izinli olan polis memuru G.K, karşı tarafta araçta bulunan beş şahıstan ikisinin boğazına sarılmak suretiyle kendisine karşı fiziki şiddet kullanmaları üzerine silahı ile iki şahsı hayati tehlike arz etmeyecek şekilde ayağından yaralamış olup konu ile ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Yaşam hakkına sıkılan kurşun hukukta yara açtı"

Dede, yaralanan yurttaşlarla ilgili yaptığı paylaşımda "HDP il ve merkez ilçe Eşbaşkanımızla beraber polis tarafından vurulan Metin Öztunç ve Remzi dumanı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldık. Sağlık durumu düzelecek ama yaşam hakkına sıkılan bu kurşunun hukukta açtığı derin yara, sorumlular yargılanmadan kapanmayacak" dedi. / BİANET

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER