HDP, listelerin kontrol edilmesini istedi

HDP MYK Üyesi Temelli: Halkımız askı listelerini kontrol etmeli ve itirazları varsa itiraz süresi içinde mülki amirliğe başvurmalılar Askı listeleri nerede oy kullanacağınıza dair esas listedir. Listede var mısınız, bunu tespit etmeniz lazım.

HDP, listelerin kontrol edilmesini istedi
HDP MYK Üyesi Temelli, seçim çalışmalarını tempolu şekilde yürüttüklerini belirterek, sandık bazlı çalışma yürüttüklerini, her sandık çevresindeki seçmenlere de ulaşıp HDP'yi anlatacaklarını söyledi. Sandık güvenliği için halka çağrı yapan Temelli, seçmen listelerinin kontrol edilmesini ve özellikle öğrencilerin bu hafta içine kadar oy kullanacakları yerlere ilişkin işlemlerini tamamlaması gerektiğini aktardı.
 
ANF'ye açıklama yapan HDP MYK Üyesi Sezai Temelli, seçim çalışmaları ve seçmenlerin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi...
 
SANDIK BAZLI ÇALIŞMA
 
Temelli, birçok il ve ilçede örgütlerini kurduklarını ve seçim çalışmalarını da örgütleme çalışmalarıyla paralel yürüttüklerini belirtti. Ocak ayından beri seçim örgütleme çalışmalarını tempolu şekilde sürdürdüklerini ifade eden Temelli, "Tüm örgütlerimiz özenli ve disiplinli bir şekilde HDP'nin barajı geçmesi için çalışmalarını yürütüyor. 12 Eylül'den beri devam eden barajın kaldırılması için, Türkiye demokrasisi için çalışmalarımız ayrıca önemli" dedi.
 
Temelli, sandık bazlı çalışma esasına uygun olarak çalışma yürüttüklerini kaydederek, şöyle devam etti:
 
"Her sandıkta, o sandık çevresine uygun çalışma grubu oluşturmak ve o sandığa bağlı çalışmayı örgütlemek üzere çalışıyoruz. Müşahitler, müşahitlerin çalışmaları, sandık güvenliğine sahip çıkma gibi konularda çalışma yürüttüğümüz gibi, her sandık çevresindeki seçmenlere de ulaşıp HDP'yi anlatmak ve büyük buluşmaya davet etmeyi hedefliyoruz. Türkiye demokrasisi için bir adım atılacaksa bunun HDP ile mümkün olacağını anlatmaya çalışacağız."
 
'HALKIMIZIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ'
 
Sandık bazlı çalışmanın önemine işaret eden Temelli, "Genel seçimlerde 180 bin sandık söz konusu olacak. Mümkün olduğunca tüm sandıklarda bulunmaya, o çevrede çalışma yürütmeye ve müşahit bulundurmaya çaba gösteriyoruz. Halkımızın bu konudaki gönüllü desteği çok önem taşıyor" dedi.
 
SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ÇAĞRI
 
Sandık güvenliği uyarısında da bulunan Temelli, "Sandıklarda özellikle HDP oylarının yok sayıldığını, tutanağa geçirilmediği veya yanlış geçirildiği ve çalındığını biliyoruz. Bu seçimde de iktidar partisi 400 milletvekili hedefine ulaşmak için her türlü sandık güvenliğini ortadan kaldıracak. Demokrasi gönüllülerinin bu açıdan HDP ile hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz ve herkesi Türkiye demokrasisi için şimdiden sandık güvenliği için HDP ile hareket etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
 
LİSTELER KONTROL EDİLMELİ, ÖĞRENCİLER HAREKETE GEÇMELİ
 
Halkın en yakın HDP il veya ilçe örgütlerine veya partililere ulaşarak seçimle ilgili teknik konuları sormasını isteyen Temelli, şu bilgileri verdi:
 
"Halkımız askı listelerini kontrol etmeli ve itirazları söz konusuysa itiraz süresi içinde mülki amirliğe başvurmalılar. Aksi halde oy kullanamayabilirler. Askı listeleri nerede oy kullanacağınıza dair esas listedir. Gerçekten listede var mısınız, bunu tespit etmeniz lazım. 
 
Oy kullanacağınız yere ilişkin itirazlar olabilir. Özellikle üniversite öğrencilerinin, yurtta kalanların bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Bu hafta içinde okullarının bulunduğu yerde oy kullanabilmek için harekete geçerek, nüfus müdürlüklerine giderek nerede kaldıklarını belgelemeleri gerekiyor." 
 
PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLIYOR
 
Temelli, yarın propaganda döneminin başlayacağını da bildirdi ve uyulması gereken kurallara ilişkin hassasiyet gösterilmesini istedi.
 
Temelli Amed, İstanbul, Ankara'da strateji merkezleri kurduklarını ve propaganda çalışmalarının her seferinde elden geçirerek hazırladıklarını aktardı.
 
'BÜYÜK MÜCADELE İTTİFAKI YAPACAĞIZ'
 
İttifak görüşmelerinin devam ettiğini de açıklayan HDP MYK Üyesi Sezai Temelli,  şunları kaydetti:
 
"İttifak görüşmelerimiz seçime odaklı olmaktan ziyade demokrasi için işbirliği, mücadele birliğine yönelik devam ediyor. Türkiye'de sesi çıkmamış, bastırılmış, mağdur edilmiş kesimleri HDP'de buluşturacağız ve bunun için partimize büyük bir teveccüh var. Seçim ittifakının ötesinde büyük bir mücadele ittifakı yapacağız. Bunda da başarılı adımlar attığımızı söyleyebiliriz. İttifaklarda akla vekil sayısı, dağılımı geliyor ancak bu şekilde anlaşılmamalı."
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER