HDP mitingi zanlısına ilişkin Adalet Bakanı’ndan açıklama

HDP mitingine bombalı saldırıdan tutuklanan Orhan Gönder’in, ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak neden UYAP görünmediği konusunda Adalet Bakanı Kenan İpek açıklama yaptı. İpek, bunun “normal prosedür” olduğunu savundu.

HDP mitingi zanlısına ilişkin Adalet Bakanı’ndan açıklama

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran’daki Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenlemekten tutuklanan Orhan Gönder’in, “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) sisteminde neden görünmediği konusunda Adalet Bakanı Kenan İpek’ten açıklama geldi.

Bakan İpek, “Abisi Engin gönder başvuru yapmış. Bu başvuru iki kez UYAP’a girilmiş. Ancak kayıt, müşteki Engin Gönder adıyla yapılmış. Haliyle aramada Orhan Gönder’in çıkması mümkün değil” dedi ve bunun “normal prosedür” olduğunu savundu.

Bakan İpek, Orhan Gönder’in, 2011 yılında “Suça sürüklenen çocuk” olarak UYAP’ta kaydı bulunduğunu ancak bu kaydın daha sonra kaldırıldığını da belirtti.

Yargıçlar sendikası başkanı Mustafa Karadağ, ortaya çıkan gelişmeyi “UYAP sistemin iflası” olarak yorumladı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, IŞİD üyesi olduğu belirtilen Gönder’in, “asker kaçağı” olarak sorgulanıp bırakılmasında, polisin ihmali olduğunu söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER