HDP Şemdinli'de seçim bürosunu açtı

HDP Şemdinli’de seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Halaylarla açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunda 118 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven mesajı verildi.

HDP Şemdinli'de seçim bürosunu açtı

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

HDP Şemdinli’de seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Halaylarla açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunda 118 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven mesajı verildi.

31 Mart yerel seçimler yaklaşırken, siyasi partililerinde seçim çalışmaları sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında HDP, Şemdinli ilçesinde halaylarla seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta 118 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven mesajı verildi.

Sait Dede: Leyla Güven bu 118 gündür mutlak tecridin kaldırılması için açlık grevindedir!

Açılışta konuşan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, “ Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven bu 118 gündür mutlak tecridin kaldırılması için açlık grevine başlamıştır. Mutlak tecridin kaldırılması için şuan Türkiye’deki bütün siyasi tutsaklar Strazburg’da Galler’de Hewler’de büyük bir direniş sergilemektedirler. Biz de Şemzinan’da bu direnişi selamlıyoruz. Yine bu tecritten sonra Başur referanduma izin verilmedi. Biz 31 Mart’ta sandık başına giderken, sadece Şemzinan belediyesini almak için gitmiyoruz. Bu tecridi kırmak için de gidiyoruz” dedi.

 Geylani: Ankara’da bizimdir, Şemdinli’de bizimdir!

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede’Nin ardından konuşan eski Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ise; “tüm tutsakların olduğu gibi Öcalan’ında temel hakları vardır. Bu hakların başında ailesi ile, avukatları ile görüş hakkı vardır. Telefon hakkı vardır. Ancak bu haklar alınmıştır. Sayın Leyla Güven 118 gündür haklı yere açlık grevindedir.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Irak’ta Kürdistan var, oraya gidin sözlerine de yanıt veren Geylani, “ Ankara’da bizim, İstanbul’da bizim, Şemdinli’de bizim. Biz bir yere gitmiyoruz” dedi.

Beşer ve Aker: AKP rüya görmesin, hayal kurmasın. Belediye bizimdir!

HDP Şemdinli belediye eş başkanları Sami Beşer ve Felem Aker ise açılışa katılan herkesi selamlayarak, “ hepiniz hoş geldiniz. Baş göz üstüne geldiniz. Bu seçim sadece belediye seçimleri değildir. Bildiğiniz üzere HDP Eş Genel Başkanımız, onlarca belediye başkanlarımız, parti çalışanlarımız tutuklandı. HDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Selma Irmak bu halkın iradeleridir. Tutuklandılar. HDP adına bunu kınıyoruz. AKP rüya görmesin. Hiç hayal kurmasın, belediye bizimdir" dedi.



Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı yapıldı.

Açılışa, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, eski Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, HDP Hakkari Belediye Eş Başkan Adayları Seher Kadiroğlu, Cihan Karaman, HDP Yüksekova Belediye Eş Başkan Adayları Remziye Yaşar, İrfan Sarı, HDP Esendere Belde Belediye Eş Başkan Adayları Semra AKtan, HDP Büyük Çiftlik Belde Belediye Eş Başkan Adayları Gülcan Ceylan, HDP Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Sami Beşer, Felem Aker, görevden alınan Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Adile Kozay, HDP Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Esendere, Büyükçiftlik eşbaşkanları, parti çalışanları ve çok sayıda halk katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER