HDP, Şişli'de Hrant Dink için yürüdü

HDP Şişli İlçe Örgütü, katledilişinin 8’inci yılında Hrant Dink için yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP, Şişli'de Hrant Dink için yürüdü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Şişli İlçe Örgütü üyeleri, katledilişinin 8’inci yılında AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e adalet için yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında cadde isimleri Ermenice isimlerle değiştirildi.

HDP Şişli Eşbaşkanı Xunav Altun yürüyüşün sonlandırılmasının ardından bir basın açıklaması yaparak, davanın iktidar çekişmelerinde kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Dink cinayetinin devlet içindeki tüm yapılanmaların el birliğiyle işlediğini söyleyen Altun, “Gerek AKP’nin gerek cemaatin gerekse de Ergenekoncuların suç ortağı oldukları bu cinayet, şimdiyse sorumluluğu birbirlerinin üstüne yıkarak aklama yarışlarına sahne oluyor” dedi.

Hrant Dink Caddesi’ne dönüştürülmesi için imza kampanyası

Soykırımın izlerinin Ermenilerin yoğun yaşadığı Kurtuluş’ta sokak ve okul isimlerinde yaşatıldığını ifade eden Altun, “Hakların eşitliği ve özgürlüğü temelinde yeşeren bir coğrafyada semtimizin ırkçı isimlerden arındırılması için eski isimlerini iade ediyoruz. Ergenekon Caddesi’nin ismi Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi için bugünden itibaren başlattığımız imza kampanyası 24 Nisan’a kadar devam edecek.” dedi.

Altun, “Hrant Dink’i aramızdan alan yüz yıllık inkarın sona ermesinin yolu da yüzleşmekten geçiyor” dedi ve yarın saat 13.30’da Dink’i düştüğü kaldırımda unutmamak için Taksim’den AGOS önüne yapacakları yürüyüşe çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER