HDP Star gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacak

HDP, Star gazetesinin HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a ‘Susturun şu şirreti‘ başlıklı haberine ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

HDP Star gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a ‘Susturun şu şirreti‘ başlıklı haberine ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP Genel Merkezi Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü belirterek, Star gazetesi ve benzerlerine, ‘toplumsal barışı zedeleyici kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapma‘ çağrısı yapıldı.

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Belli çevrelerde ve bu çevrelerin medya kuruluşlarında, son günlerde Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyası yapıldığı görülmektedir.

“Gerek Rojava’da insanlık onurunu ve değerlerini savunanların barbarlığa karşı verdiği mücadelenin kazanımları, gerekse 7 Haziran’da ülkemizde oluşan yeni siyasal tablo söz konusu çevreleri tedirgin etmektedir. Bu tedirginliğin sonuçları hükümete yakın medyada son derece çirkin bir şekilde yansımaktadır.

“Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ‘Susturun’ ifadesiyle kendisini açıkça hedef gösteren Star gazetesi, Sayın Yüksekdağ’a yönelik olası saldırıların da sorumlusudur. Star gazetesini Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ifadelerini düzeltmeye, kendisinden özür dilemeye çağırıyoruz.

“Star gazetesini Türkiye Basın Konseyi’ne şikayet edeceğimizi, söz konusu yayınıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

“Star gazetesi ve benzerlerini, toplumsal barışı zedeleyici böylesi kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Yüksekdağ’ın, Kobani’nin Türkiye sınırındaki noktaya düzenlediği ziyareti aktaran Star gazetesi, ‘Susturun şu şirreti‘ başlığını kullandı.

Haberde Yüksekdağ için “Şirretlik yaparak insanlık suçunun sorumluluğunun üzerini örtemezsiniz” sözlerine yer verildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, habere tepki göstererek  “Star gazetesinin Eş Başkanımız Figen hanım için attığı çirkin manşeti kınıyorum. Havuz Medyası olarak Figen hanım ve diğer HDP’li vekiller yerine IŞİD’in barbar tecavüzcü halifesini mecliste görmeyi hayal ettiğinizi biliyoruz. Ama bu “rüyanız” kabus olmaya devam edecek” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER