HDP: Taş'ın mücadelesi rehberimiz olacak

Değerli Yoldaşımız, Barış Grubu Üyesi, Lütfü Taş’ın cezaevinde ani bir şekilde hayatını kaybetmiş olmasını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

HDP: Taş'ın mücadelesi rehberimiz olacak
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, cezaevinde yaşamını yitiren Barış Grubu üyesi Lütfü Taş'a ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Demokratik çözüm ve barış sürecinin önünün açılması için 2009 yılında Türkiye’ye gelen Barış Grubu içinde yer alan Lütfü Taş'ın, barışa tahammül edemeyen zihniyet tarafından haksız ve hukuksuz bir biçimde 5 yıldır cezaevinde esir olarak tutulduğunun hatırlatıldığı mesajda, şöyle denildi:


"Tüm hayatını halkın özgürlük mücadelesine adayan Taş, bu ülkeye onurlu bir barışın gelebilmesi için mücadelesini büyük bir kararlılıkla cezaevi koşullarında da sürdürmeye devam etti. Her türlü baskıya ve hukuksuzluğa karşı onurlu bir biçimde direndi. Arkadaşımızın ani bir şekilde hayatını kaybetmiş olması son derece üzücü olduğu kadar, mücadelemiz açısından da büyük bir kayıptır.

 Özgürlük mücadelesi şehitleri arasındaki onurlu yerini alan Taş’ın direnişi ve mücadelesi bizim rehberimiz olmaya devam edecektir."

 Eş Genel Başkanlar Taş'a rahmet, ailesi, yakınları ve yoldaşlarına başsağlığı diledi.

 
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER