HDP: Toplumsal barış, iktidar oyunlarına kurban edilemez

HDP, Göle'deki asker saldırıyı kınadı. HDP, "Sivillere yönelik bu ve benzeri saldırıyı, bekalarını çatışmada görerek savaş isteyen güçlerin bir kararlılık gösterisi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

HDP: Toplumsal barış, iktidar oyunlarına kurban edilemez
HDP, Göle'deki asker saldırıyı kınayarak, yaşamını yitiren Kamber Morkoç için başsağlığı diledi. HDP, "Sivillere yönelik bu ve benzeri saldırıyı, bekalarını çatışmada görerek savaş isteyen güçlerin bir kararlılık gösterisi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Ardahan'ın Göle ilçesindeki asker saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'SAVAŞ KARARLILIKLARINI GÖSTERDİLER!'

Açıklamada, "Ardahan'ın Göle ilçesinde piknik yapmak üzere köylerine bağlı Avunder Yaylası'na çıkmak üzere sivil minibüsleriyle yola çıkan Gundik (Koyunlu) köyünden yurttaşlara, kendi tanıklıklarına göre askerlerce ateş açılmış, taranan minibüste Kamber Morkoç adlı 70 yaşlarındaki yurttaşımız eşinin ve kızının gözleri önünde katledilmiş, iki yurttaşımız da yaralanmıştır" bilgilerine yer verilerek, şunlar ifade edildi: "Bölgeye son günlerde Kars, Erzurum ve Ardahan illerinden getirilen askeri güçlerle yığınak yapıldığı ve operasyon hazırlıkları sürdürüldüğü bilinmekteydi. Sivillere yönelik bu ve benzeri saldırıyı, bekalarını çatışmada görerek savaş isteyen güçlerin bir kararlılık gösterisi olarak değerlendiriyoruz. Yetkilileri halkı terörize etmeye ve barış iradesini kırmaya yönelik bu tür uygulamalardan uzak durmaya, yaşananlar karşısında algı yönetimi yerine olayları aydınlatmak ve sorumluları yargı önüne çıkarmak için çalışmaya davet ediyoruz."
 2015 Milletvekili Genel Seçimleri sürecinin, ardında kirli hesaplar yatan onlarca provokasyona sahne olduğu, ancak halkların sağduyusu ve barışa yönelik kararlılığıyla  tüm bu provokasyonların boşa çıkartıldığının vurgulandığı açıklamada, "Halkların Demokratik Partisi sandıklardan demokrasinin güvencesi olarak çıkmıştı. Şimdiyse bir yandan Hükümet kurma çalışmaları gecikmeli ve erken seçim naralarının gölgesinde başlarken, bir yandan da savaş politikaları gündeme getirilmektedir" denildi. 

'YENİ HÜKÜMET SÜRECİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALI'

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin, ülkenin sorunlarına ciddiyetle eğilecek meşru bir hükümeti bir an önce kurmak için samimiyetle çalışmaları gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kurulacak olan yeni hükümetin ivedilikle toplumsal barışı tehdit edecek provokasyon risklerinin ortadan kaldırılması için önlemler alması, Demokratik Çözüm ve Barış Süreci'nin geliştirilmesi ve toplumsal barışın kalıcılaştırılması yönünde kapsamlı bir programla ve ciddiyetle çalışmaya başlaması gerekmektedir. Aksi takdirde parlamenter sistemi istikrarsızlaştırmaya yönelik baskıların sonuç vermesi işten bile değildir. Yeni Meclis'i bekleyen en önemli tarihi görevlerden biri, toplumsal barışın iktidar oyunlarına kurban edilmesinin önünde durmaktır" diye kaydedildi.

'SAVAŞ DALINA TUTUNMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

HDP, özgürlükler ve demokrasiden korkanların son çare olarak savaş dalına tutunmasına izin vermemek adına tüm gücüyle çalışacağına dikkat çekerek, "Bu menfur saldırıyı kınıyor, faillerinin bir an önce ortaya çıkartılarak cezalandırılmasını talep ediyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren Kamber Morkoç'a rahmet, yakınlarına ve halkımıza sabır ve başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER