Savcı Sebahat Tuncel'e beraat kararını temyize taşıdı

Sebahat Tuncel'in beraat etmesinin ardından duruşma savcısı, kararın usul ve esas yönünden kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle Yargıtay’a başvurdu.

Savcı Sebahat Tuncel'e beraat kararını temyize taşıdı

HDP eski Milletvekili Sebahat Tuncel kendisine yöneltilen ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasından beraat etmesinin ardından duruşma savcısı Sait Ramazan Tiyek, kararı Yargıtay’a taşıdı. Tiyek dilekçesinde, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararının usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğunu savunarak, kararın bozulmasını istedi.

Savıcının, yargılama sırasında dosyada dinlenilen gizli tanıkların savunma hakkını kısıtlamayacak şekilde Tanık Koruma Kanunu’nun 9. maddesi uyarınca yeniden dinlenmelerini talep ettiğini hatırlatarak Sebahat Tuncel ile ilgili olarak Irak Devleti adli makamları aracılığıyla 12 Haziran-20 Ağustos 2004 tarihleri arasında hangi programın uygulandığının sorulması yönündeki talebinin de mahkemece reddedilmesi üzerine, mevcut delil durumu ve Anayasa Mahkemesi kararı değerlendirilerek beraat yönünde mütalaa verdiğini belirtti.

Savcı Tiyek, temyiz dilekçesinde, tanıkların dinlenmesine bir engel bulunmadığını, mahkemenin bu tanıkları usulüne uygun şekilde dinlemesi gerekirken reddine karar vermesinde isabet görülmediğini ifade ederek, mahkeme tarafından beraat kararı verilmesinin usul ve esas yönünden kanuna aykırı olduğunu ileri sürdü. Savcı, bu nedenle de kararın bozulmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER