HDP ve BDP seçim aracına taşlı saldırı

HDP'nin Keşan ilçesindeki seçim bürosu açılışında ırkçı bir grup provokasyon yaratmak istedi. Ardından saldırganlar polislerin gözü önünde seçim otobüsüne saldırdı.

HDP ve  BDP seçim aracına taşlı saldırı

HDP'nin Keşan ilçesindeki seçim bürosu açılışında ırkçı bir grup provokasyon yaratmak istedi. Ardından saldırganlar polislerin gözü önünde seçim otobüsüne saldırdı. 

HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında Trakya'da yaptığı turunun ikinci durağı Edirne'nin Keşan ilçesi oldu. Seçim bürosu açmak için Keşan ilçesine gelen HDP heyetini, Keşan halkı ilçe girişinde konvoy ile karşılayarak seçim irtibat bürosunun açılışına doğru hareket etti. "Umuda yolculuk başladı" pankartının asıldığı seçim irtibat bürosu önünde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, yerelden demokrasi geliştirmek için yürüyüş başlattıklarını belirterek, "HDP olarak demokrasinin yerelden gelişeceğine inanıyoruz" dedi. Tüm inançların birlikte yaşayabileceğini ifade eden Tuncel, "Emekçiler, yoksullar ve farklı kimlikler, AKP tarafından yok sayılıyor. HDP olarak birlikte yaşamaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Edirne'nin hala bir yağmur yağdığında sel altında kaldığına dikkat çeken Tuncel, "Edirne'de ekolojik çevre anlayışı ile belediyelerin hareket etmemeleri Edirne için ciddi tehlike yaratıyor. Ergene zehir saçıyor. Halk tehdit altındadır. Biz HDP olarak sadece halkları değil, ekolojiyi de savunuyoruz" diye konuştu. Bu bozuk düzeni ortadan kaldıracağını ifade den Tuncel son olarak kent hakkını savunmak için barış için birlikte olmalıyız mesajı verdi. 

Tuncel'in konuşması esnasında ırkçı bir grup Türk bayrağı açarak provokasyon yaratmak istedi. Açılış ardından HDP heyeti ve Tuncel seçim arabası ile yola çıkarken ırkçı grup bu kez otobüse sandalye ve sopalarla saldırdı. Saldırının polis gözetiminde gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Midyat ilçesinde BDP'nin seçim anons aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi. 


Mardin'in Midyat ilçesi Ortaçarşı Mahallesi'nde BDP'nin seçim anons aracına bu akşam saat 16.00 sıralarında saldırı düzenlendiği bildirildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıda seçim aracında maddi hasar meydana geldiği belirtilirken, araçta bulunanlardan yaralananların olmadığı bildirildi. 


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER