HDP ve DBP heyeti Maxmur Kampı ve Ranya'yı ziyaret etti

IŞİD çete saldırıları nedeniyle Federal Kürdistan Bölgesi'nde temaslarda bulunmak üzere giden HDP'li vekiller ve DBP'li belediye eş başkanlarından oluşan heyet, Süleymaniye'ye bağlı Ranya kentini ve Maxmur Kampı’nı ziyaret etti.

HDP ve DBP heyeti Maxmur Kampı ve Ranya'yı ziyaret etti
IŞİD çete saldırıları nedeniyle Federal Kürdistan Bölgesi'nde temaslarda bulunmak üzere giden HDP'li vekiller ve DBP'li belediye eş başkanlarından oluşan heyet, Süleymaniye'ye bağlı Ranya kentini ve Maxmur Kampı’nı ziyaret etti. 


IŞİD çetelerinin Kürt yerleşim alanlarına saldırılarına ilişkin HDP'li vekiller Selma Irmak, Erol Dora ve Gülseren Yıldırım ile Diyarbakır, Mardin, Batman Viranşehir belediyeleri eş başkanları ile AB eski Parlementeri Feleknaz Uca'dan oluşan heyet, Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki temaslarını tamamladı. 2 gün süren ve iki gruba ayrılarak gerçekleştirilen ziyaretler ile sürdürülen temaslarda HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, AB eski Parlamenteri Feleknaz Uca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak ve Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir'den oluşan grup Süleymaniye'ye bağlı Ranya ilçesine, Mardin Milletvekili Erol Dora ve Gülseren Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ve Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin'den oluşan grup ise IŞİD çetelerine karşı destansı bir direnişin yaşandığı Maxmur Kampı'na geçerek temaslarda bulundu. 

Ranya ilçe girişinde YNK'ye bağlı asayiş güçleri tarafından karşılanan heyet, daha sonra eskort eşliğinde Ranya Kaymakamlığı'na geçti. Raperin Bölge Valisi Mamoste Abdulhamit, Ranya Kaymakamı Hiwa Karani, Haciawa Belde Belediye Başkanı ve Ranya Asayiş Güçleri Müdürü tarafından kabul edilen heyet, güvenlik nedeniyle Maxmur Kampı'ndan göç etmek zorunda kalan yurttaşların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Görüşme sırasında Maxmur Kampı'ndan Ranya ilçesine yaklaşık 5 bin kişinin göç ettiğini ve sığınmacıların camii ve okullara yerleştirildiği belirtilirken, heyet bir saat süren ziyaret ardından ilçe yöneticileri eşliğinde Maxmur'lu sığınmacıları ziyaret etti. Camilere sığınan yurttaşlar heyeti alkış ve sloganlarla karşılarken, heyet üyeleri camilerden bazılarında sığınmacılarla toplantılar düzenledi. Toplantılarda konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, IŞİD saldırılarında yaşamını yitirenleri andıktan sonra tüm parçalarda yaşayan Kürtlerin selam ve dayanışma mesajlarını iletti. Kürt gençlerinin IŞİD çetelerine karşı kahramanca direndiğini ve kazanımlarını savunduğunu vurgulayan Irmak, direnen herkese teşekkür etti. Ulusal birlik mesajlarının öne çıktığı toplantılarda söz alan Maxmur'lu sığınmacılar, tüm Kürdistani güçlere birlik olmaları ve ortak savunma gücü oluşturmaları çağrısında bulundu. Toplantılarda sığınmacıların ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alan heyet ardından ilçeden ayrıldı.

Maxmur Kampı'na geçen ikinci gurup PKK, YNK, KDP ve GORAN güçlerini ziyaret etti. Ortak savunma güçleriyle sohbet eden heyet üyeleri, kampın durumu hakkında bilgi alırken, heyet ve ziyaret ettikleri yetkililer, ortak savunma ve ulusal birliğin önemine dikkat çekti. 

Ziyaret ardından heyet Hewler'de bulunan BDP Hewler Temsilciliği'ne geçerken, bu gece bölgeden ayrılacakları belirtilen heyetin gözlem ve temaslarına ilişkin raporlaştırarak kamuoyuyla paylaşacakları belirtildi.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER