HDP ve HDK'li kadınlar IŞİD çetelerini protesto etti

HDK-HDP İstanbul Kadın Meclisi, IŞİD’in halklara ve kadınlara yönelik vahşetini İstanbul’un üç ayrı noktasında protesto etti.

HDP ve HDK'li kadınlar IŞİD çetelerini protesto etti

HDK-HDP İstanbul Kadın Meclisi, IŞİD’in halklara ve kadınlara yönelik vahşetini İstanbul’un üç ayrı noktasında protesto etti. HDK ve HDP’li kadınların eylemlerinden birisi Galatasaray Meydanı’nda gerçekleşti. Galatasaray Meydanı’na akın eden kadınlar, oturma eylemi ile “IŞİD çetelerine geçit vermeyeceğiz” dedi.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen HDK-HDP İstanbul Kadın Meclisi üyeleri, IŞİD vahşetini iki saatlik oturma eylemiyle lanetledi. Êzidîlerin zorunlu göçünü resmeden fotoğrafların sergilendiği oturma eyleminde, “Jinên Rojava ne bitenêne”, “Her yer Rojava, her yer direniş” yazılı pankart açan kadınlar, hep bir ağızdan, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Jin, jiyan, azadî”, “ Bijî berxwedana Şengalê”, “Susmak suça ortak olmaktır”, “Direnen kadınlar yalnız değildir”, “Tecavüzcü IŞİD hesap verecek”, “Kadınlar savaş istemiyor” sloganlarını attı. Islıklar ve zılgıtlar eşliğinde, HDK-HDP Kadın Meclisi adına açıklamayı Yasemin Kipkurt okudu.

‘BİZİM YOLUMUZ BELLİ’

Ortadoğu’yu şiddete ve kana bulayan IŞİD’in, çoluk çocuk demeden hakları katletmeye devam ettiğini hatırlatan Kipkurt, yüzlerce yıldır pek çok katliama maruz kalan Êzidî halkı başta olmak üzere Şengal’de yaşayan tüm halkların IŞİD terörünün altında olduğunu söyledi. Êzidî kadın milletvekili Viyan Daxil’in Irak Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, kadınlara ganimet gözüyle bakan IŞİD’in, kadınları pazarlarda satılmak üzere kaçırdığını, tecavüz ettiğine dikkat çektiğini aktaran Kipkurt, ırkçı, mezhepçi, eli kanlı ve kadın düşmanı IŞİD’de geçit vermeyeceklerini vurguladı.

Kipkurt, Ortadoğu’da ırkçılık, mezhepçilik ve onunla iç içe geçmiş kadın düşmanlığının yolunun empoze edildiğini belirtti. “Bizim yolumuz belli” diyen Kipkurt, “Biz Şengalli kadınların yanındayız” diyerek uluslararası güçleri ve dünya kadınlarını, Şengalli kadınların yanında yer almaya ve bu tecavüzlerin hesabını sormaya çağırdı. Kadınların maruz kaldığı bu zulme karşı sessiz kalan AKP hükümetini kınayan Kipkurt, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nu katliamcı IŞİD ‘i bir kez bile lanetlemediği için suçluyoruz” diye konuştu.

Katliamlara ve kadın düşmanlığına karşı susmayacaklarını vurgulayan Kipkurt, “Biz kadınlar, hem IŞİD destekçisi AKP hükümetinin, hem de IŞİD’in kadın düşmanı saldırılarına karşı Rojava’da, Şengal’de, Ninova’da, Lazkiye’de, Filistin’de direnen halkların eşitlik ve kadınların özgürlük mücadelesinde onları yalnız bırakmayacağız ve IŞİD’de geçit vermeyeceğiz” dedi.

Açıklama sonrası Kürtçe ağıtlar yakan kadınlar, mum yaktı, hep bir ağızdan IŞİD terörünü lanetledi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER