HDP ve MHP Meclis Başkanlık Divanı için adaylarını belirledi

HDP ve MHP, Meclis Başkanlık Divanı üyesi 3’er adayın ismini Meclis Başkanlığına bildirdi.

HDP ve MHP Meclis Başkanlık Divanı için adaylarını belirledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis Başkanlık Divanı üyesi 3’er adayın ismini Meclis Başkanlığına bildirdi.

HDP

HDP de TBMM Başkanvekilliği için Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler, İdare Amirliği için Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Katip üyelik için Mardin Milletvekili Erol Dora’nın isimlerini yazıyla bildirdi.

MHP

MHP TBMM Başkanvekilliği için Trabzon Milletvekili Koray Aydın, İdare Amirliği için Seyfettin Yılmaz ve Katip Üyelik için Kastamonu Milletvekili Emin Çınar’ın isimlerini yazılı olarak iletti.

AK Parti ise kendisine düşen üyelikleri yarın yapacağı grup toplantısında belirleyeceği belirtildi.

Meclis Başkanlık Divanı 18 kişiden oluşacak

AK Parti, CHP ve HDP 18 üyeden, MHP ise 15 üyeden oluşmasını istediği Meclis Başkanlık Divanı’nın, MHP’nin uzlaşmaya yanaşmaması sonucu çoğunluğun kararıyla 18 kişiden oluştu. Öneri Genel Kurul’un onayına sunularak kabul edildi.

Buna göre AK Parti’ye 1 başkanvekili, 4 katip üye, 2 idare amiri, CHP’ye 1 başkanvekili, 2 katip üye, 1 idare amiri, MHP’ye 1 başkanvekili, 1 katip üye, 1 idare amiri ve HDP’ye de 1 başkanvekili, 1 katip üye ve 1 idare amiri düşüyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER