HDP Yalova'da 1 Haziran seçimlerine gireceğini açıkladı!

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), 1 Haziran'da Yalova'da yeniden yapılacak olan yerel seçimlere katılacaklarını açıkladı.

HDP Yalova'da 1 Haziran seçimlerine gireceğini açıkladı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yalova İl Örgütü, 1 Haziran'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi

HDP Yalova İl eş başkanları Abdullah Yazıtaşı ve Vildan Doğruyol, HDP Yalova Belediye Eş Başkan Adayı Tuncay Turhanlı, BDP Yalova İl Başkanı Mehmet Karaarslan, HDP MYK üyesi Sezai Temellinin katıldığı toplantıda ilk sözü HDP Yalova İl Eş Başkanı Abdullah Yazıtaşı aldı.

30 Mart'ta yapılan seçimlerin iptal edildiğini, 1 Haziran'da tekrarlanacağını hatırlatan Yazıtaş, 1 Haziran seçimlerine de HDP olarak aynı belediye eş başkan adayları ile gireceklerini belirtti.

Seçim çalışmalarını toplantılar ve mitingler yaparak sürdüreceklerini aktaran Yazıtaşı, "Yalova'da küçümsenmeyecek bir oy oranıyla 30 Mart seçimlerini tamamladık. Partimiz Yalova'da seçimleri 4'ncü sırada tamamlamıştır. 1 Haziran'da Yalova'da seçimlere tekrar katılma ve HDP'nin yerel yönetimlere bakış açısını AKP, CHP ve MHP anlayışının dışında üçüncü bir yol olarak 20 gün içerisinde yapacağımız çalışmalarla Yalova'da anlatarak seçimlere gireceğimizi açıklıyoruz" dedi.

Yazıtaş, 30 Mart seçimlerinin şaibelerle dolu olduğunu kaydederken, "1 Haziran seçimlerinin daha demokratik ve şeffaf yapılmasını ve seçimlerin Yalova halkına hayırlı olmasını" diledi.

HDP'li Yalova Belediye Eş Başkan Adayı Tuncay Turhanlı, "HDP olarak zor koşullar altından seçime girdik ve rakip partilerin harcamış oldukları paraların sadece yüzde 1'i olan bir harcamayla bütün seçim çalışmalarımızı götürmeye çalıştık. Almış olduğumuz oy itibariyle kilit bir parti konumuna geldik" diye konuştu.

Oylarının AKP ve CHP tarafından bölündüğü tepkisinde bulunan Turhanlı, "Oylarımız gasp edildi. Bir şekilde kendi taraflarına kanalize edildi. Biz bu seçimlerde beklentilerimizin altında oy aldık" dedi.

1 Haziran'da yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerinde bütün partilerin gözünün HDP'nin oylarında olduğunu söyleyen  Turhanlı, "1 Haziran'da Yalova'da HDP ile seçime gireceğiz"  şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan HDP MYK üyesi Sezai Temelli ise, 1 Haziran'da Yalova'da yapılacak seçimlere HDP olarak gireceklerini ve halkın desteğini beklediklerini belirtti. / anf

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER