HDP'den 14 Aralık operasyonuna ilişkin açıklama

HDP 14 Aralık operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Mevcut operasyonlar yolsuzlukları örtmeyeceği gibi, halkların barış, demokrasi ve hukuk arayışlarının da önüne geçemez” dedi.

HDP'den 14 Aralık operasyonuna ilişkin açıklama
HDP 14 Aralık operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Mevcut operasyonlar yolsuzlukları örtmeyeceği gibi, halkların barış, demokrasi ve hukuk arayışlarının da önüne geçemez” dedi. Ayrıca HDP operasyonu, "operasyon yapanların operasyonlara uğradıklarının" göstergesi olarak nitelendirdi. 


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, cemaate yönelik 14 Aralık operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, operasyonun hedefinde basın yayın kuruluşlarının da yer almasının, halkın haber alma hakkının risk altına soktuğu vurgulandı. 

"Paralel yapıya yönelik yapıldığı duyurulan gözaltı ve baskınların Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açık talimat vererek yönettikleri bir süreç olduğu aşikarken, operasyonun adli değil siyasi olduğu da tartışmasızdır" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, söz konusu operasyonlarda, "pareler yapının" KCK, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde işlediği suçlara ilişkin tek bir sorunun sorulmayacağı ve geçmişteki AKP-Cemaat ortaklığının gündeme gelmediğine dikkat çekildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER