HDP'den hükümete uyarı: Çocuk öldürmekten vazgeç!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, 16 yaşındaki Kadir Çakmak'ın polis tarafından katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

HDP'den hükümete uyarı: Çocuk öldürmekten vazgeç!
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş, Kadir Çakmak'ın katledilmesine tepki göstererek, "Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz! Çocukları öldürmekten vazgeçin. Pakistan’da ölen çocuklar için ağlarken, Berkin Elvanlara, Uğur Kaymazlara, Enes Atalara yenilerini eklemek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir" dedi.


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, 16 yaşındaki Kadir Çakmak'ın polis tarafından katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

'İNFAZLAR AKP'NİN TOPLUMSAL GÖSTERİLERE MÜDAHALE YÖNTEMİ OLDU!'

Beştaş, 6 Aralık’ta Yüksekova’da polis kurşunuyla öldürülen Rojhat Özdel’in ardından bir infazın da Amed'de yaşandığını hatırlatarak, "Sur ilçesinde önceki akşam özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Kadir Çakmak hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, kar maskeli özel harekat polislerinin Kadir Çakmak'ı hedef gözeterek vurduğunu belirtirken, Çakmak’ın otopsi raporu da polislerin öldürme kastı ile ateş açtığını kanıtlamaktadır" dedi.

Peş peşe yaşanan bu yargısız infazların AKP hükümetinin toplumsal gösterilere yönelik bir müdahale yöntemi haline dönüştüğüne değinen Beştaş, 'kamu güvenliği' adı altında devletin güvenlik güçlerinin sokak infazları gerçekleştirdiğini ifade etti.

'ÇOCUK ÖLDÜRMEKTEN VAZGEÇ!'

Beştaş, şunları kaydetti: "Güvenlik güçlerinin fütursuz bir biçimde sivilleri hedef alan bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve bu tehlikeli gidişat karşısında Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz! Çocukları öldürmekten vazgeçin. Pakistan’da ölen çocuklar için ağlarken, Berkin Elvanlara, Uğur Kaymazlara, Enes Atalara yenilerini eklemek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. Bu ikiyüzlü politikaları terk edin. Kadir Çakmak’ın katillerini zaman geçirmeden yargı önüne çıkarın."

Beştaş, HDP adına Kadir Çakmak’ın ailesine başsağlığı dilerken, katillerinin yargı önüne çıkarılması için olayın takipçisi olacaklarını duyurdu. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER