HDP'den ırkçı Prof. hakkında suç duyurusu

ÖHD ve HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan ile Filiz Kerestecioğlu, ırkçı söylemiyle tepki toplayan Arel Üniversitesi Profesör Ahmet Atilla Şentürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP'den ırkçı Prof. hakkında suç duyurusu
 Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan ve Filiz Kerestecioğlu,"Her şehit için bir HDP'li vekil indirmeli" çağrısında bulunan ırkçı profesör Ahmet Atilla Şentürk hakkında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde "Halkı Kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Halk arasından korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusu öncesi adliye binası önünde açıklama yapan ÖHD'li avukat Fatma Özdemir, öğretim görevlisi Şentürk'ün ırkçı paylaşımlarıyla HDP milletvekillerini hedef gösterdiğini belirterek, "Bu savaş ortamında barışın sesi olmak istiyoruz. Yazar ve akademisyenlerin anaların ağlamaması için daha barışçıl bir dil kullanması gerekir" dedi. Yüzünü barışa dönenlerin HDP'li milletvekillerinin yanında olduğunu dile getiren Özdemir, bu topraklarda yeterince kanın aktığını ve yeterince gerilla ile asker cenazesi gördüklerini ifade etti. 

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise, ülkede üç kuşaktır eğitimcilerin öğrencilere ötekileştirme ve nefret öğrettiğini söyledi. Rakel Dink'in eşi Hrant Dink'in katili için sarf ettiği "Bebeklerden katil yarattılar" konuşmasını hatırlatan Paylan, "Dün bir zat nefret kustu. Özellikle eğitim alanında bunun durmasını istiyoruz. Bunların eğitimde yer almamaları, men edilmeleri lazım. Nefret söylemlerini öğrenenler, nefret suçları işliyor. Bunları öğretenler de yarattıkları bu çirkinlikleri izliyorlar" şeklinde konuştu. 

Açıklamaların ardından suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binasına geçildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER