HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü

TBBM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla HDP Van milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü. Daha önce de Figen Yüksekdağ ve Nursel Aydoğan'ın milletvekilliği düşürülmüştü.

HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü
Meclis Genel Kurulu’nda HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Miletvekili Faysal Sarıyıldız’ın devamsızlık nedeniyle milletvekillerinin düşürülmesi oylandı.


İlk oylama Öztürk için yapıldı. Elektronik sistemle yapılan açık oylamada Öztürk’ün milletvekilliğinin 324 oyla düşürülmesi kabul edildi. Oylamada 20 ret oy kullanıldı.

Oylama sırasında Genel Kurul’da AK Parti ve MHP’nin yüksek katılımı dikkat çekti. CHP’den ise katılım sınırlı oldu, yaklaşık 10 milletvekili oy kullandı. 1989 doğumlu Hezer Öztürk Meclis’in en genç milletvekiliydi.

Hezer Öztürk’ün milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından HDP Şırnak Miletvekili Faysal Sarıyıldız için oylama yapıldı. Sarıyıldız’ın milletvekilliği de 328 oyla düşürüldü.

HDP milletvekilleri düşürme kararını sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Sarıyıldız, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, kararı protesto etti:

 

KERESTECİOĞLU: SMS İLE ÇAĞRILIP KOŞA KOŞA GELDİNİZ

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu kararın ardından bir konuşma yaptı. Kerestecioğlu, “Tarihe çok önemli bir not daha düştünüz. SMS ile çağrılıp koşa koşa buraya geldiniz. Boş bıraktığınız Meclis’i bir anda 2 milletvekilinin milletvekilliğini düşürmek için doldurdunuz bu da size şeref madalyası olsun” dedi.

Eski Başbakan Davutoğlu Meclis’e gelmezken eşitsiz ve hukuksuz şekilde 2 siyasetçinin milletvekilliğinin düşürüldüğünü söyleyen Kerestecioğlu, düşürmenin hemen ardından iki milletvekilinin Meclis internet sitesinden çıkarılmasını da eleştirdi.

Kerestecioğlu, “Biz bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğiz. Demokratik siyaseti sürdürmeye devam edeceğiz. Biz milletin vekiliyiz. Millet nezdinde bizlerin vekilliği asla düşürülemez. İster cezaevine koyun, ister yargılayın, ister, milletvekilliğini düşürün. Bunlar sadece sadece siizn tarihinize kirli bir madalya olarak geçecektir. Bizim tarihimizde ise her zaman demokrasi mücadelesi olarak anılacaktır” dedi.

TOPLAM 4 İSMİN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Daha önce de haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunması nedeniyle HDP eski Eş Başkanı Van Milletvekili Figen Yuksekdağ ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın milletvekilliği düşürülmüştü. Böylece HDP’li 4 siyasetçinin milletvekilliği düşürülmüş oldu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER