HDP'li vekillerin Kobani için açlık grevi dördüncü gününde

HDP’li vekillerin, IŞİD’in Kobani Kantonu’na yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Cenevre’de Birleşmiş Milletler merkezi önündeki açlık grevi eylemi devam ediyor.

HDP'li vekillerin Kobani için açlık grevi dördüncü gününde

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel, Kemal Aktaş ile Avrupa Parlamentosu (AP) eski milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) İcra Kurulu Üyesi Feleknas Uca’nın Birleşmiş Milletler’in (BM) Cenevre’deki binası önünde başlattığı açlık grevi eylemi dördüncü gününde devam ediyor.

Vekillerin başlattığı eyleme Avrupa’daki sivil toplum kuruluşları ve Kürtler destek ziyaretlerinde bulunuyor.

Aralarında Arap Hukukçular Birliği, Filistinle Dayanışma Komitesi, Suriyelilerle Dayanışma Vakfı, Latin Amerika, Bolivya, Şili, Albata derneklerinin bulunduğu İsviçre’deki çeşitli sivil toplum örgütleri ile yazar Michel Collin de eylem destek verdi.

Cenevre’de bulunan Rusya elçilik temsilcileriyle görüşen HDP’liler, Rusya’nın Rojava’yı desteklemesi çağrısında bulundu.

HDP’li vekillerin BM yetkilileriyle görüşme talebine henüz net bir yanıt verilmezken, açlık grevi eyleminin sonuç alıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

İsviçre Kürt Toplum Merkezleri de bu gün BM önünde açlık grevine eylemine destek olmak için BM merkezi önünde miting yapacak. / İMC

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER