HDP'nin Diyarbakır mitinginde patlama

HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 50 yaralı olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yapmasının beklendiği sırada İstasyon Meydanı’nda patlama meydana geldi.

Patlamada 20’den fazla kişinin kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

HDP seçim araçlarından başka bir patlamanın meydan gelmesi ihtimaline karşı miting alanın boşaltılması çağrısı yapıldı. HDP’lilerin dağıldığı sırada polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalelerde bulundu.

Demirtaş’ın Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binası önünde bir açıklama yapacağı açıklandı.

HDP Diyarbakır miletvekili adayı Ziya Pir de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda halkın güvenliği için mitingi iptal ettiklerini söyledi. Herkese sakince dağılma çağrısı yaptı.

Acil kan çağrısı

Patlamanın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kan vermek isteyenlerin Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaları istendi.

Sağlık Bakanı’ndan açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamaya ilişkin şunları söyledi:

“Yaklaşık 50 civarındaki vatandaşımızın yaralandığını ve şu anda hastanelere 20-24 vakanın taşındığını, bütün Acil Hizmetleri Genel Müdürlüğünün takip ettiğini, ambulans uçağımızın da her ihtimale karşı tedbiren acil destek içinde yönlendirdiğimizi söyleyebilirim. Temenni ederim ki can kaybı olmaz. Yaralılarımıza da en kısa zamanda şifalar diliyorum.

“Oradaki tüm vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diliyorum. Mitingle alaka kurmayı şu anda doğru bulmuyorum. Bir trafo, beklenmedik bir hadise ise bunun farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum”

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER