HDP'nin Maraş mitingine valilikten alan yasağı

HDP Maraş İl Örgütü'nün Maraş’taki Müftülük Meydanı’nda 9 Mayıs'ta Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla yapmayı planladığı mitinge, Valilik tarafından "güvenlik" gerekçesiyle izin verilmedi.

HDP'nin Maraş mitingine valilikten alan yasağı
Maraş'ta tüm siyasi partilerin miting alanı olarak kullanabildiği Müftülük Meydanı için HDP'ye yasak geldi. HDP Maraş İl Örgütü'nün Maraş’taki Müftülük Meydanı’nda 9 Mayıs'ta Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla yapmayı planladığı mitinge, Valilik tarafından "güvenlik" gerekçesiyle izin verilmedi. 

HDP Maraş İl Örgütü'nün, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla 9 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de Müftülük Meydanı'nda yapmayı planladığı seçim mitingine valilik tarafından izin verilmedi. "Güvenlik" gerekçesiyle Müftülük Meydanı'nda yapılması planlanan miting için izin vermeyen valilik, onun yerine Gar Meydanı'nı adres gösterdi.

Partilerinin Maraş milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında valiliğin verdiği yasak kararına dair konuşan İl Örgütü Eşbaşkanı Hayriye Durular, meydanın tüm siyasi partilerce kullanılmasına rağmen "güvenlik" gerekçesiyle meydanda miting yapmalarına izin verilmeyip, Gar Meydanı'nın uygun görüldüğünü söyledi. 

7 Haziran'da Maraş'ta seçmenlerden 75 bin oy almayı hedeflediklerini belirten diğer İl Örgütü Eşbaşkanı Erhan Yapıcı ise "Bizim belirlemiş olduğumuz bir oy standardı var. Maraş HDP il örgütü olarak beklemiş olduğumuz oy sayısı 75 bin ve hedefimiz. Onun üzerinde çalışıyoruz. Alacağımızdan çok çok eminiz. Genel olarak ülkeye baktığımız zaman bir konjonktür var. Maraş topraklarında da aynı şekilde. Biz tüm kimliklerin partisi olmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 

İl eşbaşkanlarının konuşmaları sonrası milletvekilleri adayları söz alarak öz geçmişleri ve projelerini anlattı.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER