Hâlâ Savaşıyorlar Mı?

Bosna kıyımından hemen sonra Lars Norén'in yazdığı Savaş adlı oyun ne yazık ki her yerde ve her daim geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Hâlâ Savaşıyorlar Mı?
Murat YETKİN / BİANET

İlkokula gidene kadar savaşın geçmişte kalmış, medeni insanın yeryüzünden sildiği bir pratik olduğunu zanneden saf bir çocuktum. Oysa tarihten ders almamışa benzeyen bazı dünyalılar savaşmaya devam edip günümüzde de mütemadiyen kurbanların verilmesine sebep olan gaddar içgüdülerine gem vuramıyorlar.


Bosna kıyımından hemen sonra Lars Norén'in yazdığı Savaş adlı oyun ne yazık ki her yerde ve her daim geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Çalışmalarını Londra ve İstanbul'da sürdüren Serdar Biliş'in çevirdiği ve yönettiği eser, yine kendisinin kurduğu Pürtelaş Tiyatro'nun 2013-2014 sezonunda sahnelenecek ilk oyunu; üstelik Avrupa'da çağdaş klasik yazarlardan sayılan, 1944 İsveç doğumlu şair, roman ve oyun yazarı Norén'in Türkiye tiyatro seyircisiyle buluşacak ilk piyesi.

Genelde toplumun alt tabakalarında yaşayanların hikâyesini konu edinen ve aileyi dramalarının merkezine yerleştiren başarılı yazar bu eserinde de yıkıma uğramış bir coğrafyada ölüm kalım savaşı veren bir ailenin durumuna odaklanıyor. 

Tiyatro dünyasında birbirinden etkili rollerle parlamış ve ödüllerle kariyerini pekiştirmiş Tilbe Saran dışında, bilhassa sinema ve dizilerden tanıdığımız Sermet YeşilErkan AvcıDamla Sönmez ve Ecem Uzun da oyunda rol alıyor. 

Piyes Kadir Has Üniversitesinin Cibali Kampüsü içinde yer alan SahneHas'ta tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak; 13 Şubat 2014 saat 20:00'de yapılacak prömiyer sonrası 14, 15 ve 22 Şubatta da aynı saat ve mekânda oynanacak.

Bilgi ve rezervasyon için kadrosundaki yetkin ekiple dikkat çeken Pürtelaş Tiyatro'nun 0533 324 88 68 numaralı telefonu kullanılabilir.

Savaştan medet umanlara sebatla direnebilmek için daraldıkça şiddete boğulan gezegenimizde mevzubahis oyunun çığlığına kulak vermekte fayda var… 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER