Hurşit Külter'in akıbeti 46 gündür bilinmiyor

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. 46 gündür akıbeti bilinmeyen Külter’in annesi, “Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu” diyor.

Hurşit Külter'in akıbeti 46 gündür bilinmiyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti tam 46 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınabilmiş değil.

Adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Hurşit Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

Ancak Külter’in akıbetine dair Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan başvurulardan henüz sonuç alınmış değil.

Öte yandan “Hurşit Külter Nerede?” sloganıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya açılan metinde Hurşit Külter’in akıbeti soruluyor. Metinde, ““İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyunda endişeye ve şüpheye yer vermeyecek şekilde açıklama yaparak konuyu aydınlatmasını bekliyor ve soruyoruz: Hurşit Külter Nerede?” deniliyor.

Kampanyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Bakanlık ‘İnceliyoruz’ dedi ama ses yok

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söylemişti.

Ancak Bakan Işık’ın bahsini ettiği bu incelemeye dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Anne Külter: Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu

Son olarak Ramazan Bayramı vesilesiyle konuşan Hurşit Külter’in annesi Kerime Külter, “Benim bayramım oğlumu bulduğum gün olacaktır, ancak o zaman bayramı kutlayabilirim” dedi.

Anne Külter, şunları dile getirdi:

“Hiç mi bu acıyı yaşatanların içi yanmıyor? Zannetmeyin bu kederim sadece oğlum için, benim kederim gencecik bedenlerini yitirmiş tüm annelerin kederidir.

“Bize bu acıyı yaşatanların birazcık vicdanı varsa, yüreklerinde birazcık sevgi varsa oğlumu bana getirirler. Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu. Gece gündüz aynı şeyi düşünüyorum; ‘Acaba Hurşit nerede, ne yapıyor? Neler yaptılar oğluma, hangi acıları yaşattılar ona?’ diye düşünüyorum. Bayram sabahında gözüm kulağım kapıda olacak, ondan gelecek bir haberi bekleyeceğim.”

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER