İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şemdinli'de Taziyelere Katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe- Yıldırım Operasyonu bölgesinde şehit olan 4 güvenlik korucusu için Şemdinli ilçesine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şemdinli'de Taziyelere Katıldı

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesinde şehit olan güvenlik korucuları Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik, Bülent Vermez'in cenazeleri, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da taziye ziyaretinde bulunmak üzere Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. Bakan Soylu'yu, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, İl Emniyet Müdür Salavat Mete Pınar, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve Ak Parti Hakkari İl Başkanı Mütalip Özbek karşıladı. Soylu ile beraberindekiler, şehit korucular Kemal İmece ve Avdi Demir için Şemdinli ilçesi Uğuraçan köyüne taziyeye gitti.

Bakan Soylu ve beraberindekiler Uğuraçan köyündeki taziyenin ardından Şemdinli ilçe merkezine gelerek, Şemdinli Ulu Camii önünde Bülent Vermez ve Veysi Sebik'in taziyelerine katıldı. Bakan Soylu'yu Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar karşıladı. 

Bu acıları geçmişte çok yaşadıklarını belirten Bakan Soylu, "Bu coğrafya, kolay bir coğrafya değil; hepimiz biliyoruz. Bu coğrafyadaki en büyük nimetimiz; inacımızın ve dinimizin emanet ettiği tevhit ve birliktir. Allah'a hamdolsun, şu toplulukta şehidi olmayanın sayısı azdır. Allah hamdolsun aynı devletin, aynı bayrağın, aynı milletin mensupları olmak; o şehitlerimiz sayesinde bugün hepimiz ezanımızı, bayrağımızı, birlikteliğimizi ve çoluk çocuğumuzun umutlarını geleceğe taşıyoruz. Peki, bunu kime borçluyuz? Kahramanlarımıza borçluyuz" dedi.

Bakan Soylu, bu köylerin kahraman olduğunu belirterek, "Milim birliğimizden ve beraberliğimizden taviz vermediniz. Milim bu ülkeye sadakatinizden, bu milletin birliğinden sapmadınız. Büyük kayıplar verdiniz. Büyük mücadele ettiniz. Ama şunu ifade edeyim ki; bugün eğer bu bölgelerde huzur ve sükun varsa, gecenin bir yerinden bir yerine rahat gidilebiliyorsa, bu sizin basiretinizin sayesindedir. Kahraman güvenlik güçlerimizin ortaya koymuş olduğu güçlü irade sayesindedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sarsılmaz iradesi sayesindedir. Şehitlerimiz, şehitler tepesindeki yerlerini aldı. Biliyoruz ki; onlar şu an aramızdadırlar ve diridirler. Onları görmüyoruz. Onlar inşallah Cenab-ı Allah'ın cemali ile buluşacak. Ve onlar en güzel yerlerde, peygamber efendimize komşu olacak İnancımız budur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da taziye dileklerini ilettiğini aktaran Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Bu cemaatin yaşadıklarını, bir daha bu topraklara yaşatmayacağız. Buna emin olunuz. Dibi nereye giderse, gitsin. Karşımızda kim olursa olsun. Bu topraklarda bizden sonraki nesiller, bir daha acı görmeyecek. Onun için Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Emrinizde amade olduğumuzu, şehitlerimizin evlatlarının, ailelerinin 24 saat emrinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kıymetli Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a buraya geleceğimizi söylediğimizde, her birinize ayrı ayrı başsağlığı ve taziye dileklerini iletmemizi istedi."

ŞEMDİNLİ HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER