İdlib'de Rusya'yla ilk ortak devriye

Türkiye ile Rusya'nın İdlib'deki ilk ortak devriyesi bugün gerçekleştirildi. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, 'Türkiye’nin kontrolünde olmayan radikal çete oluşumları' nedeniyle devriyenin güzergahının kısaltıldığını açıkladı.

İdlib'de Rusya'yla ilk ortak devriye
Türkiye ile Rusya, İdlib’deki ilk ortak devriyesi gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklamasında devriyeye kara ve hava unsurlarının katıldığı bilgisi verilirken, Rusya Savunma Bakanlığı ‘Türkiye’nin kontrolünde olmayan radikal çete oluşumlarının sivilleri canlı kalkan olarak kullanması’ gerekçesiyle devriye güzergâhının kısaltıldığını duyurdu.


MSB açıklamasında “Moskova Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 1’inci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi” denildi.

‘SİVİL HALKIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN MESAFE KISALTILDI’

Rusya Savunma Bakanlığı ise devriyenin ‘Türkiye’nin kontrolünde olmayan radikal çete oluşumları’ nedeniyle yarıda kesildiğini belirtti. Açıklamada, “Ortak devriye güzergahının mesafesi, Türkiye’nin kontrolünde olmayan radikal çete oluşumlarının planladığı provokasyonlar nedeniyle kısaltıldı. Provokasyonları uygulamak için teröristler, kadınlar ve çocuklar dahil sivil halkı ‘canlı kalkan’ olarak kullanma girişiminde bulundu” denildi.

Bakanlık, “Sivil vatandaşların zarar görebileceği olayların önüne geçilmesi amacıyla Rus-Türk müşterek koordinasyon merkezi tarafından ilk ortak devriye güzergahının mesafesini kısaltma kararı alındı” ifadelerini kullandı. (DUVAR - Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER