İHD: Aras hedef gözetilerek öldürüldü

İHD’nin raporuna göre, Lice protesto eylemi sırasında çevik kuvvet polisleri İbrahim Aras’ın kafasına çok yakın mesafeden ateş açıldığı ve Aras’ın ölümünden polislerin sorumlu olduğu belirtildi.

İHD: Aras hedef gözetilerek öldürüldü

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın ölümüne ilişkin hazırladığı raporu, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

İHD Şube Başkanı İlhan Öngör, olayın münferit olmadığını belirterek, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

İHD’nin raporuna göre, Lice’de yaşananları protesto etmek için düzenlenen eylem sırasında çevik kuvvet polisleri 20067. sokağa girerek, İbrahim Aras isimli 15 yaşındaki çocuğun kafasına çok yakın mesafeden ateş açıldığı ve  Aras’ın ölümünden polislerin sorumlu olduğu belirtildi.

Raporda, polislerin olay sonrası da gaz bombası atmayı sürdürmesi nedeniyle mahalle halkının Aras’ın cenazesinin yanına gidemediği, bu nedenle Aras’ın kafası parçalanmış şekilde tam üç buçuk saat yerde kaldığı vurgulandı.

Son zamanlarda benzer yöntemler kullanarak ve “bir olayı kontrol altına almak amacını” aşarak hareket eden polislerin, yaralama ve ölümlere neden olduğu kaydedilen raporda, görgü tanıklarını verdiği ifadelerde, olayın açıkça hedef gözletilerek gerçekleştirildiği belirtildi.

“3 resmi polis Aras’ın kafasına ateş açtı”

Raporda, tanık ifadelerine de yer verildi. Buna göre, bir görgü tanığı olayı şöyle anlattı:

“Olayın işlendiği saatte evimin önündeydim. 3 resmi polis sokağa girdi ve çok yakın mesafeden İbrahim Aras isimli çocuğun kafasına ateş açarak vurdu. Çocuğun kanlar içerisinde yere düştüğünü gördüm. Kafasına isabet eden ne olduğunu bilmediğim yeşil, siyah kapsül duruyordu.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER