İhsan Eliaçık'ın yurt dışı yasağı kaldırılmadı

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık hakkında İstanbul il sınırları dışına çıkmama ve haftada iki gün imzayla adli kontrol uygulanmasını kaldırılan istinaf mahkemesi, yurt dışına çıkış yasağını ise kaldırmadı. Eliaçık bir seminerdeki konuşması ve bir internet sitesindeki söyleşisi nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İhsan Eliaçık'ın yurt dışı yasağı kaldırılmadı
Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi, ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık hakkında İstanbul il sınırları dışına çıkmama ve haftada iki gün imzayla adli kontrol uygulanması kaldırıldı ancak yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadı.

Eliaçık bir seminerdeki konuşması ve bir internet sitesindeki söyleşisinden dolayı geçen yıl 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eliaçık’ın cezasında indirim yapmayan İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, ayrıca yurt dışına ve İstanbul dışına çıkmama ve haftada iki gün karakola imza adli kontrolü uygulanmasına karar vermişti. İlk derece mahkemesi tarafından verilen karara karşı istinafa başvurulmuştu. Eliaçık’ın avukatı, verilen adli kontrollerin gündelik yaşantısını ve mesleki faaliyetini engelleyecek şekilde uygulanmasından dolayı, istinaf incelemesi sonuna kadar hakkındaki tüm adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etmişti. Adil Medya haber portalında yer alan habere göre, talebi inceleyen Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 27/05/2019 tarihli kararında “Sanık hakkında verilen ‘haftanın Pazartesi ve Cuma günleri saat 09.00 ile 21.00 arası ikametgahına en yakın karakola giderek imza atmak’ ve ‘İstanbul il sınırlarını terk etmeme’ adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vermiştir” denildi. Eliaçık’ın yurt dışına çıkış yasağı devam ediyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2019, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER