IŞİD Irak'ta Şii türbesine saldırdı: En az 30 kişi öldü

Irak'ın kuzeyi Beled kentindeki Şii Seyyid Muhammed İbn Ali eli Hadi türbesine düzenlenen saldırılarda en az 30 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

IŞİD Irak'ta Şii türbesine saldırdı: En az 30 kişi öldü

IŞİD, Irak’ın Selahattin iline bağlı Beled ilçesinde bulunan Seyyid Muhammed İbn Ali El Hadi’nin Ramazan Bayramı dolasıyla Şii ziyaretçilerle dolu olan türbesine gece yarısı baskın yaptı.

5 intihar saldırganı tarafından düzenlenen baskında en az 30 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

Saldırganlardan üçü kutsal mezarın çevresinde bulunan polis kontrol noktalarında kendilerini havaya uçururken, mezarın içine girmeye çalışan diğer iki IŞİD’li de, emniyet güçleriyle çatışmaya girdi ve türbenin içine giremeden öldürüldü.

Saldırıları üstlenen IŞİD, açıklamasında saldırının üç intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini duyurdu.

Seyyid Muhammed türbesi

Türbe, Bağdat’ın yaklaşık 70 kilometre kuzeyinde Selahaddin vilayetine bağlı Beled kentinde bulunuyor.

Şiilerin en kutsal mekânlarından olan Samarra’daki el Askeri Türbesi, 2006 yılında bombalı saldırıya uğramış ve altın kubbesi zarar görmüştü.

Ehl-i Beyt İmamları’nın 11’incisi İmam Hasan el Askeri’nin türbesine 2006’da düzenlenen saldırı ülkeyi iç savaşın eşiğine getiren bir dizi mezhepsel şiddet olaylarını tetiklemişti.

Karada’daki saldırıda 292 kişi öldü

IŞİD’in Bağdat’ta Şiilerin yoğun yaşadığı Karada’da hafta sonu düzenlediği intihar saldırısında ölenlerin sayısı 250’den 292’ye çıktı.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER