IŞİD karşıtı koalisyon Paris'te toplanıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te 40′a yakın ülkenin destek verdiği koalisyonun temsilcileri bugün IŞİD’e karşı izlenecek stratejileri görüşecek.

IŞİD karşıtı koalisyon Paris'te toplanıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te 40′a yakın ülkenin destek verdiği koalisyonun temsilcileri bugün Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı izlenecek stratejileri görüşecek. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de katılacağı toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

Konferansta, IŞİD’e karşı küresel mücadele planı masaya yatırılacak ve IŞİD’in mali kaynaklarının kurutulması, sınır güvenliği ve Irak’ta IŞİD saldırıları nedeniyle yerlerinden olanlara yapılacak insani yardımlar gündeme gelecek.

IŞİD’le mücadele edecek koalisyonda 10 Arap ülkesi de yer alıyor. Bazı Arap ülkelerinin IŞİD hedeflerini vuracak hava saldırılarına katılmayı önerdiği belirtildi. Ancak bu önerinin kabul görebilmesi için öncelikle Irak hükümetinin operasyonlara izin vermesi gerekiyor.

Bugünkü toplantıya Mısır, Irak, Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudia Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin de katılması bekleniyor

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER