IŞİD kurbanları toplu mezarda bulundu

IŞİD'in 2014'te Irak'ta yaptığı Speicher katliamından geriye kalan bir toplu mezar daha ortaya çıkarıldı. Mezarda 267 kişinin daha cansız bedeni bulundu.

IŞİD kurbanları toplu mezarda bulundu
IŞİD’in Irak’taki en büyük katliamlarından birinin ardından yeni bir toplu mezar bulundu. Irak hükümeti, Tikrit’in hemen dışındaki Speicher Üssü’nde 2014’te katledilen 267 kişinin cansız bedeninin yer aldığı toplu mezarın ortaya çıkarıldığını açıkladı.


Tikrit’teki El Kusor el Reasia bölgesinde bulunan mezarla birlikte, IŞİD’in Speicher Üssü’nde katlettiği kişi sayısı resmen 2 bin 694’e yükseldi. Şu ana dek, bu cenazelerin sadece 527’si ailelerine teslim edilebildi. Kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Söz konusu katliam 2014’te, IŞİD’in Musul’un kontrolünü ele geçirmesinden kısa süre sonra meydana geldi. Örgüt militanları Tikrik’in hemen dışında bir hava harp okulunun da bulunduğu Speicher Üssü’ne baskın düzenlemiş; askere hazırlanan yüzlerce öğrenci vurularak veya kafaları kesilerek öldürülmüştü. Öğrencilerin cansız bedenleri Fırat Nehri’ne atılmıştı. Baskın sırasında kampta 4 bin ila 11 bin arasında silahsız öğrenci olduğu sanılıyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER