IŞİD savunmaya geçti: Kadınlar cepheye çağrıldı

Suriye ve Irak'ta son dönemde gerileyen IŞİD, çarpıcı bir politika değişikliğine gidiyor. Örgüt, kadınları ilk kez cepheye çağırdı. IŞİD geçmişte aksi yönde 'fetva' vermişti.

IŞİD savunmaya geçti: Kadınlar cepheye çağrıldı
IŞİD, internet üzerinden yayınladığı al Nabha gazetesinin son sayısında, savaşın geldiği noktada ‘kadınların silahlı cihada katılmalarının zorunluluk olduğunu’ savundu. Dergide, “Bugün IŞİD’e karşı yürütülen savaş bağlamında, kadın Müslümanların mücahitleri destekleme görevlerini her cephede yerine getirmeleri bir zorunluluk haline geldi” denildi.


The Independent’ın haberine göre, ‘Kadınların cihattaki görevi’ başlıklı uzun makalede, kadınların İslam’ın Altın Çağı’nda da savaştığına dikkat çekilip, ‘kadınların kendilerini Allah’a feda ederek dinlerini korumaya hazır olmaları’ gerektiği öne sürüldü.

IŞİD geçmişte kadınların sahada savaşmasını yasaklıyor, onlardan savaşçılarla evlenmelerini, örgütün propagandasını yapmalarını ve çocukları örgütün doktrinine göre eğitmelerini istiyordu.

Radikalleşme ve Siyasi Şiddet Çalışmaları Merkezi’nden Charlie Winter, IŞİD2in ilk kez böyle bir talimat verdiğini söyledi. Winter, “Bu makaleyle, örgütün cihadının saldırıdan savunmaya geçtiği zımnen kabul ediliyor ve çok büyük bir haber” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER