El Nusra ile anlaşma mı sağlandı?

Reuters, Suriye'nin İdlib bölgesinde El Nusra ile yaşanan 'ateşkes' geriliminde anlaşma sağlanmış olabileceğini öne sürdü. Ajansın, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, TSK araçlarının Tahrir el Şam militanları eşliğinde sınırı geçtiği ifade edildi.

El Nusra ile anlaşma mı sağlandı?
Türkiye’nin Astana süreci kapsamında gözlemci göndereceği, ancak El Nusra’nın ateşkesi reddetmesi nedeniyle çatışma kaygısı yaratan Suriye’nin İdlib bölgesinde bir anlaşma sağlanmış olabileceği iddia edildi.


Reuters’a konuşan kaynaklar, bugün İdlib’de giren TSK’ye ait zırhlı araçlara, El Nusra’nın omurgasını oluşturduğu Heyet Tahrir el Şam militanlarının eşlik ettiğini öne sürdü. El Kaide’nin eski kolu olan ve iki yıl önce bu örgütle bağını kestiğini savunan El Nusra, ateşkesi ve Astana sürecini ‘Beşar Esad yönetimine boyun eğmek anlamına geleceği’ gerekçesiyle reddetmişti.

‘ANLAŞMAYA İŞARET’ YORUMU

Ancak Astana kapsamında gözlemci gönderme süreci dün başlamış ve öncü birlikler olarak Özgür Suriye Ordusuna bağlı Hamza Tugayları Türkiye sınırından İdlib’e girmişti. El Nusra ile ÖSO arasında çatışma haberleri gelse de, bugün sınırı geçen TSK’ye ait zırhlı araçlara Tahrir el Şam’ın eşlik ettiği belirtiyor.

Reuters bu haberi, bölgedeki bir kaynağı ile silahlı gruplardan üst düzey bir Militana dayandırdı. Ajans, bu durumun ‘çatışmadan kaçınmak için bir anlaşmaya varıldığına işaret olabileceği’ yorumunu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER