Türkiye ABD'ye 'geri dönün' dedi

Vize krizinde dün geceden bu yana ikinci görüşme gerçekleşti. Türkiye ABD'ye 'karardan geri dönün' çağrısı yaptı.

Türkiye ABD'ye 'geri dönün' dedi
Dışişleri’ne çağrılan ABD Büyükelçiliği müsteşarına ‘vize kararından geri dönün’ denildi. ABD ile yaşanan vize restleşmesinin ardından ilk temas dün gece Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın Büyükelçi John Bass’le görüşmesi ile gerçekleşmişti. Bu sabah da ABD elçiliğinin iki numaralı yetkilisi Dışişleri’ne çağrılarak konsolusluk ve siyasi işlerden sorumlu iki yetkili ile görüştü. Aynı sırada Washington’da da Türkiye Büyükelçiliği yetkililerinin ABD Dışişleri’ne gittiği ve görüşmelerde ABD’nin vize ambargosu kararından geri dönmesinin istendiği belirtiliyor.

BASS OLMADIĞI İÇİN KOSNETT


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’in Ankara dışında olması sebebiyle Büyükelçilik Müsteşarı Kosnett Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Bakanlık yetkilileri, Kosnett’e “gereksiz tırmanışa ve mağduriyete yol açan vize işlemlerinin askıya alınmasına yönelik karardan dönülmesi yönündeki Türkiye’nin beklentisini” iletti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın’ın da dün akşam ABD Büyükelçiliği’nin vize konusundaki açıklamasının ardından Büyükelçi Bass ile telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER