Lucescu: Böyle giderse zor oyuncu bulacağız

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, genç Türkiyeli futbolcuların yurtdışına gitmemesini istedi. Lucescu, "Türk antrenörlerinin Milli Takım'a oyuncu yetiştirmesi gerekiyor. Kulüpler böyle devam ederse Milli Takım'a oyuncu bulmak zorlaşacak" dedi.

Lucescu: Böyle giderse zor oyuncu bulacağız
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Cenk Tosun, Finlandiya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Lucescu basın toplantısında şu mesajları verdi:


İZLANDA MAÇINI BASİT BİR ŞEKİLDE KAYBETTİK.
 Finlandiya maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle turnuvayı tamamlamak gerekiyor. İzlanda maçını basit bir şekilde kaybettik.  İlk golü yedikten sonra takım kendine olan güvenini kaybetti. Oyuncuların çok üzüldü ama hayat devam ediyor.

AZ OYNAYAN OYUNCULARLA EKİP KURMAK ZOR: Daha güçlü bir ekip kurmak için önümüzde 1 sene var. Az oynayan oyunculardan bir ekip kurmak kolay değil. Benim hedefim, Milli Takım’daki oyuncuların kulüplerinde daha fazla süre almasını zorlamak. Umarım yurt dışında oynayan oyuncularımız da ilk 11’de forma giyer.

ZAMANLA İYİ BİR TAKIM KURACAĞIZ: Genç Türk oyuncular erken yaşta yurt dışına gitmemeli. Türk antrenörlerinin Milli Takım’a oyuncu yetiştirmesi gerekiyor. Kulüpler böyle devam ederse Milli Takım’a oyuncu bulmak zorlaşacak. Zamanla daha iyi bir Milli Takım kuracağız. Türk oyuncuların kalitesine güvenim var. Finlandiya maçını geçtikten sonra daha detaylı konuşacağız. Türk oyuncular kendi kulüplerinde yabancıların üstüne çıkmalı, yoksa işimiz zor olacak.” (DHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER