IŞİD'in Kobani saldırıları 36. Gününde

IŞİD’in Kobani’ye başlattığı saldırılar 34. gününde devam ederken ABD, Kobani’ye hava yoluyla askeri ve tıbbı yardım ulaştırıldığını açıkladı.

IŞİD'in Kobani saldırıları 36. Gününde

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 15 Eylül’den bu yana Rojava’nın Kobani Kantonu’na başlattığı saldırılar 36. gününde.

IŞİD’in üç gündür doğu ve güney cephelerinde yoğun olarak havan topu kullanarak yaptığı saldırılar devam ederken Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) direnişi devam ediyor.

Kobani’nin doğusunda yer alan Kaniya Kurda civarında YPG, IŞİD’in saldırılarına karşılık verilirken yaşanan çatışmalarda IŞİD’in ilerleyişinin durdurulduğu belirtildi.

Güney cephesinde yaşanan çatışmalarda ise 7 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi

Ayrıca çeşitli sebeplerleTtürkiye ve Irak Kürdistanı Bölgesi’ne giden 124 Kobanili gencin son üç gün içinde IŞİD’e karşı savaşmak için tekrar Kobani’ye döndüğü belirtildi.

ABD: Kobani’ye hava yoluyla askeri yardım yapıldı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTOM) yaptığı açıklamada, dün akşam Kobani’ye birkaç hava operasyonu gerçekleştirilerek Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi tarafından gönderilen, askeri mühimmat ve tıbbi malzemelerin hava yoluyla ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada ABD hava kuvvetlerinin Kobani’de Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yönelik toplamda 135’ten fazla operasyon gerçekleştirdiği ve bu sayede IŞİD’in şehre yönelik ilerleyişinin yavaşladığı belirtildi. Ayırca Kobani’deki durum hassasiyetini korumaya devam ettiği ve bu nedenle, daha önce de belirttiği gibi, “Kobani’nin hala düşebileceği vurgulanmaktadır” denildi.

Çavuşoğlu: Peşmergelerin Kobani’ye geçmesi için yardım ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Kobani’ye geçmek isteyen peşmerge güçlerine izin verdiğini açıkladı. Çavuşoğlu: ‘Peşmergelerin Kobani’ye geçmesi için yardım ediyoruz’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER