İstanbul'da toplu ulaşım yarın 8 saat ücretsiz

İlkokullar ile 8'inci e 12'nci sınıflarda yarın yüz yüze eğitim yeniden başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), trafik yoğunluğunun önüne geçmek için yarın saat 06.00-14.00 arasında toplu ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu.

İstanbul'da toplu ulaşım yarın 8 saat ücretsiz

Okulların açılacağı ilk gün İstanbul'da ulaşım 8 saat süreyle ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararına göre; İstanbulkart ücret entegrasyonuna dâhil; İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay, tünel araçları, Şehir Hatları vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları, Metro İstanbul tramvay, metro, hafif metro, füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda nostaljik tramvay araçları ile Otobüs AŞ araçları yarın 06.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. 

Yolcular, İstanbulkart'larını okutarak ücretsiz geçiş sağlayabilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN BAŞLAYACAĞI SINIFLAR

Okullarda yüz yüze eğitim 1’inci sınıfların ardından, yarın 2, 3 ve 4’üncü sınıflar ile 8’inci ve 12’nci sınıflar için de başlıyor. Yüz yüze eğitimde, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER